Broos overweegt vertrek: "Agressie overheerst hier"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Broos overweegt vertrek: "Agressie overheerst hier"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hugo Broos is zwaar aangeslagen na de dood van zijn aanvaller Albert Ebossé. Hij overweegt ernstig om zijn ontslag in te dienen.

In gesprek met Sporza heeft Broos het over de zware agressie in de stadions in Algerije. "De agressie overheerst hier, het gebeurt bij alle clubs. Deze tragische gebeurtenis had net zo goed vorige week kunnen gebeuren." De Kameroense spits Albert Ebossé overleed nadat hij geraakt werd door een steen die vanuit de tribune gegooid werd. Lees er hier meer over: Kameroense spits sterft na bekogeling door supporters

"Ik was hier nochtans zeer gelukkig"

Broos stelt zich dan ook ernstig vragen over zijn toekomst. "Zelf denk ik er sterk aan om op te stappen. Ik kan mijn familie dit niet aandoen. Eerstdaags praat ik met de voorzitter, ik denk dat ik een radicale beslissing moet nemen. Ik was hier nochtans zeer gelukkig. De band met de voorzitter en spelers is zeer goed. De spelers vallen wenend in mijn armen. Het is hier moeilijk maar prettig werken, maar nu valt alles weg."

De trainer is nog maar twee maanden aan de slag in Algerije. Hij hoopt dat er nu maatregelen genomen worden, al lijkt hij zich weinig illusies te maken. "Wie die steen gegooid heeft, weet niemand. En het ziet er niet naar uit dat de dader bekend zal raken. Hier zijn geen camera's in de stadions, er zijn weinig veiligheidsmaatregelen." Nu wordt er overwogen om de competitie twee maanden stil te leggen of de resterende wedstrijden zonder publiek af te werken. Of dat werkelijk zal geberen, is nog maar de vraag, aldus Broos. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties