Gluren bij de buren: Ron Jans blijft toveren en "Let nou toch op Nijland!"

Gluren bij de buren: Ron Jans blijft toveren en "Let nou toch op Nijland!"
Foto: © photonews

In deze nieuwe rubriek gaan we elke maandag op zoek naar een wedstrijd in een van onze buurlanden die om een of andere reden speciaal was. Deze week viel ons oog op PEC Zwolle - Vitesse, waar dankzij Nijland het sprookje van Ron Jans verder gaat.

Door Aernout Van Lindt

Op 24 augustus 2013 stond PEC Zwolle met 12 op 12 fier als een gieter bovenaan de Eredivisie. Het eerste seizoen op het hoogste niveau sinds acht jaar was lastig gebleken, maar in de tweede jaargang stond er plots iets op het veld. Criticasters waren echter allerminst overtuigd: dit PEC zou snel naar beneden tuimelen en van geen tel blijken.

Toegegeven: in de competitie bleef de club uit Zwolle niet meedraaien bij de toppers, maar het werd wel een knap seizoen voor Ron Jans & zijn team. Als klap op de vuurpijl werd ook nog eens de Nederlandse beker gewonnen, met in de finale een geweldige verrassing tegen Ajax: 5-1.

Prijs na prijs

Wie dacht dat na het binnenhalen van de Nederlandse Beker de verzadiging zou gaan toetreden, komt voorlopig weer bedrogen uit. PEC Zwolle pakte namelijk - alweer tegen Ajax - ook de Supercup mee naar Zwolle.

Bovendien is het ondertussen ook aan het Europees avontuur begonnen. Of de poulefase er in zal zitten, dat is nog maar de vraag. Maar de match tegen Sparta Praag mocht alvast gezien worden en met het resultaat (1-1) is er donderdag in Tsjechië nog wel iets mogelijk.

"Daar voetbal je voor"

En ook in de competitie loopt het weer goed. Na drie partijen staat er met 9 op 9 nog een maximum op het bord. Belangrijk figuur dit seizoen voorlopig is Stef Nijland, die dit weekend scoorde en dat ook al deed in de Supercup: twee keer het winnende doelpunt scoren in een maand, dat moet je kunnen.

Nijland zelf was tevreden: "We zijn goed aan het seizoen begonnen. Eerst pakken we de Cruyff-schaal en nu hebben we het maximum na drie partijen. Het is een geweldig gevoel als je in de slotfase het winnende doelpunt kan maken, daar voetbal je voor."

"Let op Nijland"

Jaren geleden was Nijland al eens figurant in een grappig filmpje in Voetbal International. René van der Gijp maakte zich toen in een minuut hilarische televisie druk in een speler die minutenlang wees naar Nijland. Geniet mee:

 

Wat er ook van zij: als PEC volgende week ook tegen NAC Breda kan winnen, dan speelt het op speeldag 5 een rechtstreeks duel om de leidersplaats tegen PSV. Zit er dit seizoen meer in dan 12 op 12?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties