"Familie en vrienden dachten dat transfer naar Anderlecht een grap was"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 34 reacties
"Familie en vrienden dachten dat transfer naar Anderlecht een grap was"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De komst van Steven Defour naar het Astridpark zorgde voor de meest spraakmakende overgang van de voorbije zomermercato. Samen met zijn manager Paul Stefani doet de middenvelder het transferverhaal nog eens uit de doeken.

"Mijn familie en vrienden waren er heilig van overtuigd dat het een grap was", begint Defour met een kwinkslag in Fan!. "Toen ze doorhadden dat ik het meende, stonden ze er vrij snel achter." "Ik begrijp dat de transfer van Steven heel wat heeft losgemaakt", pikt Stefani in. "Maar ik wil benadrukken dat van alle geïnteresseerde teams Anderlecht het verst wilde gaan. Andere clubs talmden."

Ik heb twee uur met Hasi gebeld, de passie droop ervan af

De klik met coach Besnik Hasi volgde meteen. "Dat ze naar Belgische normen zo ver gingen, flatteerde me", zegt Defour. "Ik heb toen twee uur met Hasi gebeld over tactiek, motivatie en hoe hij het spelletje ziet. De passie droop ervan af. Zo heb ik het graag. Dat was ook zo toen Ajax me als ukkie wilde binnenhalen. Die waren bezeten in hun research."

Bij paars-wit kreeg de 26-jarige controleur het nummer 16 op zijn shirt. Een verwijzing naar zijn Standard-verleden (16 is het stamnummer van de Rouches, nvdr.) of toch niet? "Steven heeft iets met 8", aldus Stefani. "Tweemaal 8 is 16 ét voila." "Ik wist meteen dat jij erachter zat", lacht Defour. "Ik heb mijn vriendin ook leren kennen op de zestiende dag van de maand. Ik vond het prima."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties