Voetbalfan krijgt meer interlands dan ooit live op zijn bord

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Voetbalfan krijgt meer interlands dan ooit live op zijn bord
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tussen 7 en 9 september werken alle Europese landen - op Israël en België na - hun eerste kwalificatiematch richting Euro 2016 af. Opmerkelijke nieuwigheid in deze campagne is dat alle duels over verschillende dagen gespreid werden.

Het format van de strijd richting het WK in Brazilië zit nog vers in het geheugen. Alle wedstrijden werden telkens gebundeld op vrijdag en dinsdag. Hier wilde de Europese voetbalbond (UEFA) verandering in aanbrengen. Door een nieuwe formule te creëren kunnen supporters nu meer machten dan ooit live bekijken. De 'Week of Football' doet haar intrede.

De eerste speeldag richting het EK in Frankrijk zit nog in een combinatie met vriendschappelijke duels. Tijdens de volgende interlandmomenten worden doorgaans twee kwalificatiespeeldagen met elkaar gecombineerd. Zo zal de de modale fan in bepaalde gevallen zes dagen van de week naar voetbal kunnen kijken. Enkel op woensdag wordt er nooit een bal getrapt.

Bij Sporting Telenet, dat de rechten op de EK-kwalificatiematchen (exclusief de Rode Duivels) bezit, juicht men de spreiding uiteraard toe. "Nu beschikken we over de mogelijkheid om veel meer toplanden te laten zien", vertelt eindredacteur Raf Sola tegenover Voetbalkrant.com. "Naast de live-matchen hebben we ook elke dag een magazine van 25 minuten met alle hoogtepunten van de wedstrijden van de dag."

Later in de campagne volgt een week met zes speeldagen. Komt er ook dan elke dag een live-duel op de buis? "Dat is wel de bedoeling", gaat Sola verder. Ik vermoed dat er altijd interessante affiches zijn. Engeland dat bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een kleiner land. Wat we niet gaan doen is wanneer de Belgen spelen daar een match tegenover stellen. Dat is zinloos want alle landgenoten stemmen dan uiteraard af op de Rode Duivels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties