Club-voorzitter legt incidenten uit: "Ik besefte dat ik moest bijsturen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 136 reacties
Club-voorzitter legt incidenten uit: "Ik besefte dat ik moest bijsturen"
Foto: © Photonews

Bart Verhaeghe vertoefde de voorbije maanden meer dan eens in het oog van de storm. De voorzitter van Club Brugge kwam vorig seizoen in een incident met een Lokerse steward terecht, terwijl hij zich enkele weken geleden niet van zijn beste kant liet zien tegenover Cercle.

"Maar eigenlijk is de waarheid nooit helemaal verteld", aldus Bart Verhaeghe in Het Nieuwsblad. "Pas op: ik besef ook dat ik me moet aanpassen. Het was mijn bedoeling niet om een publiek figuur te worden, maar mijn passie dreef me naar het voetbal. Met de rest was ik niet bezig. Maar ik heb de impact van het voorzitterschap van een eersteklasser verkeerd ingeschat."

We beginnen met het incident van enkele weken geleden. Verhaeghe zou na het gelijkspel tussen Club en Cercle gefoeterd hebben dat hij hoopt dat De Vereniging niet meer dan drie punten zal halen. "Ik geef toe dat het niet slim was, maar ik had het in die wedstrijd lastig met de beslissingen van de scheidsrechter. Al zal ik me er in de toekomst voor hoeden."

Voorzitterschap van eersteklasser verkeerd ingeschat

"Het klopt dat ik na de partij tegen Thibaut Van Acker heb gezegd dat Cercle een vuil ploegje is", vervolgt de voorzitter van blauw-zwart. "En ik heb eraan toegevoegd dat ze aanvallender zullen moeten spelen als ze meer dan drie punten willen halen. Meer is er helemaal niet gebeurd, maar alles is natuurlijk uitvergroot. Ik heb Van Acker daags nadien gebeld en hij minimaliseerde het vooral."

Vorig seizoen ging Verhaeghe dan weer ei zo na op de vuist met een steward. "Dat had niets met voetbal te maken. Die steward gebruikte geweld om  mijn zoon van veertien jaar tegen te houden. Fysiek contact mag niet, hé. Op straat had ik op net dezelfde manier gereageerd. En iedereen die kinderen heeft, zal me ongetwijfeld begrijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties