Overzicht Eredivise: Vitesse en NAC pakken deugddoende driepunter

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Overzicht Eredivise: Vitesse en NAC pakken deugddoende driepunter
Foto: © photonews

In Nederland stonden vanmiddag drie duels van speeldag 5 op de agenda. Vitesse, dat zijn start compleet miste, boekte op overtuigende wijze de eerste seizoenszege.

Vitesse - Excelsior 3 - 1

De Arnhemmers begonnen de competitie bedroevend met een 1 op 12. Tijd dus om voor eigen publiek een en ander recht te zetten. Nu ja, dat dacht voornamelijk aanvaller Abiola Dauda. De Nigeriaanse aanvaller was met drie rozen de man van de middag. In het slot milderde Stans vanop de stip nog tot 3-1.

Cambuur - Groningen 3 - 0

In het andere duel stonden de nummers 5 en 6 uit en ranking tegenover elkaar. Sergio Padt (ex-AA Gent) kon op bezoek bij Cambuur geen punten verzamelen. Rusnak, Ogbeche en invaller Van de Streek zorgden voor een knappe 3-0 zege voor de thuisploeg. Groningen sloot de partij nog met een man minder af na rood voor Lindgren.

Dordrecht - NAC Breda 0-1

Dordrecht en NAC Breda staan voorlopig beiden in de onderste regionen van het klassement en wouden dan ook wat graag de volle buit pakken. De thuisploeg sprong onzorgvuldig om met zijn kansen en liep aan de overkant tegen een tegendoelpunt aan. De goal van Boateng in de slotfase volstond voor de zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties