Interview Depoitre keert terug naar Oostende: "Vieren? Ik spring sowieso al niet rond na een goal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Depoitre keert terug naar Oostende: "Vieren? Ik spring sowieso al niet rond na een goal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Laurent Depoitre wordt het morgenavond een speciale wedstrijd tegen 'zijn' KV Oostende. Meer nog, het wordt onverwacht een rechtstreeks duel om de tweede en misschien wel de eerste plek. Depoitre kijkt al even uit naar de partij.

Sander De Graeve in Gent

We kregen in Gent een vermoeide Laurent Depoitre voor ons na een fikse training. Gent bereidt zich voor op een trip naar 'zijn' KV Oostende. "Het is uiteraard een speciale match voor mij. Ik ken er nog iedereen, spelers, staf, supporters. Op het terrein zal ik proberen om dat uit mijn hoofd te zetten."

De lange spits van de Buffalo's heeft immers nog een goed contact met zijn ex-ploegmaats. "Ik praat nog vaak met de spelers én de coach van Oostende. Supporters spreken me ook aan op Facebook. Ik lachte al wat af met Franck Berrier gisteren via sms. Hij vroeg me of ik na de match bleef om hun overwinning te vieren."

Berrier vroeg me al of ik morgen blijf om hun overwinning te vieren

Blijft natuurlijk de vraag, vooral bij een spits, gaat Depoitre een goal vieren of niet? "Ik zal me koest houden", aldus de aanvaller. "Ik ben sowieso al geen speler die als een gek rondloopt of salto's probeert na een doelpunt."

Het is echter al een poosje geleden sinds Depoitre nog scoorde. Hij begon als een trein aan het seizoen, maar de motor stokte intussen wat. "Ik heb geen slechte wedstrijden gespeeld, denk ik, maar het klopt dat de statistieken wat achterwege blijven."

Gent en Oostende staan tegenover elkaar in een rechtstreeks duel voor plaats twee. Wie wint, komt zelfs even op de eerste plaats. "Had je me dat voor het seizoen gezegd, ik had er meteen voor getekend. De tweede tegen de derde, het is bizar."

Oostende is al even geen klein team meer. "Met de versterkingen die ze haalden, kunnen ze een mooi seizoen afwerken. Ik denk niet dat ze die tweede plaats gaan kunnen vasthouden, maar het wordt een mooi seizoen. Ze kunnen zeker strijden voor play-off I. Als je ziet hoe ze tegen Standard speelden."

Coucke overdrijft graag

Intussen kent iedereen Andile Jali. De Zuid-Afrikaanse middenvelder speelt goed en vooral Marc Coucke hemelt hem graag op. Depoitre kent hem nog van vorig seizoen. "Het is een goeie speler, maar je weet dat mijn ex-voorzitter graag overdrijft", lacht de spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties