Dury: "Hoe rapper de matchen elkaar opvolgen, hoe beter"

Dury: "Hoe rapper de matchen elkaar opvolgen, hoe beter"
Foto: © photonews

Zulte Waregem gaat vanavond in het kader van de Beker van België op bezoek bij The Great Old. Het kan hét uitgelezen moment worden om vertrouwen te tanken richting competitie. Trainer Francky Dury hoort het allemaal rustig aan: "We komen terug, ook in de competitie. Maar eerst Antwerp."

Aernout Van Lindt in Waregem

"Of we al denken aan Anderlecht? Natuurlijk niet. Antwerp is vanavond de tegenstander, hoe kunnen we dan al denken aan Anderlecht. Dit is het moment om niet te veel na te denken en het match per match te bekijken", aldus Francky Dury.

En toch: de match van vanavond tegen The Great Old kan belangrijk zijn voor het vertrouwen: "Mijn team evolueert goed en er wordt goed gewerkt. Ik zal niet te veel wijzigingen doorvoeren waarschijnlijk, want we zijn nog aan het zoeken naar het gepaste geheel. Of Bruzzese weer in doel staat zoals vorig jaar? Misschien, misschien niet. Roteren of niet, de kwalificatie is het belangrijkste."

Lange weg naar finale

Die kwalificatie is niet zomaar vanzelfsprekend, meent Dury: "Elk jaar zie je in de Beker van België stunts of lucky moments. Vorig jaar haalden we het maar nipt van Hamme en kon Lokeren er uit tegen Oostende. Toch speelden we de bekerfinale. Het is een '1 game match', dus alles is mogelijk."

De Beker blijft ook de kortste weg naar Europa. Een middel om het eventueel mislopen van play-off 1 later op het seizoen op te vangen? "Het is de kortste weg, maar het blijft een lastige weg. Als je ziet welke ploegen we allemaal kunnen tegenkomen op weg naar de finale ... dan is er nog een hele lange weg te gaan. Laat het ons dus match per match bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties