Kabasele is de toekomst: "Hij moet nu bewijzen dat we op hem kunnen rekenen voor de komende jaren"

Kabasele is de toekomst: "Hij moet nu bewijzen dat we op hem kunnen rekenen voor de komende jaren"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nathan Kabasele heeft een lange weg afgelegd sinds hij begin juli terugkeerde bij Anderlecht. Besnik Hasi stopte hem in de kleedkamer van het B- elftal, maar sinds kort kreeg hij door zijn eigen prestaties een kastje in de vestiaire van de A-ploeg.

Johan Walckiers in Anderlecht

In Anderlecht twijfelde er niemand aan het talent dat Kabasele onmiskenbaar heeft, maar zijn mentaliteit was het grootste probleem. "Hij is rustiger geworden nu hij een familie heeft. Met zijn kind moest hij ook wel. Ik hoop dat hij vertrokken is voor lange tijd", aldus Hasi gisteren. "Hij begrijpt nu dat je in Anderlecht niet makkelijk kansen krijgt en hij heeft er nu al twee gekregen."

Begin augustus had er niemand interesse, eind augustus hingen ze aan de telefoon

Want Hasi was niet direct een onvoorwaardelijke fan. De Kosovaar houdt van talentvolle spelers, als ze met dat talent ook aan het werk willen gaan. Kabasele teerde dan weer teveel op zijn kwaliteiten omdat het hem bij de jeugd veel te makkelijk afging. "Ik vond het belangrijk om hem eerst geen plaats te geven in de vestiaire van de A-ploeg. Daarmee had hij een doel voor zich. Je moet ook weten dat er begin augustus nie-mand interesse had om hem te halen. Eind augustus hingen ze wel aan de telefoon, maar toen heb ik gezegd dat hij moest blijven", zei Hasi. 

Op één maand tijd overtuigde hij Hasi en die gaf hem ook zijn beloning: een plaats bij de elites. "Ik heb met hem gesproken. En sinds dat gesprek heeft hij veel progressie gemaakt. Ik mag niet klagen. Hij weet ook dat Mitrovic nu de eerste spits is, maar ik probeer momenten te vinden om hem ook minuten te geven. Er is veel concurrentie vooraan nu ook Conté er bij kwam. Maar hij pikt het goed op. Al vond ik wel dat hij tegen Charleroi te egoïstisch was en dat heb ik hem ook gezegd."

Mogelijk vertrekken er volgend seizoen concurrenten

Maar dat Kabasele nu zijn kansen krijgt, heeft hij dus uitsluitend aan zijn eigen mentaliteitswijziging te danken. "Hij werkt! Nu komt hij zelfs trainen op dagen dat hij niet moet. Maar hij weet ook dat het de enige manier is om bij mij in de gratie te blijven. En hij moet geduld hebben. Het is mogelijk dat er volgend seizoen concurrenten vertrekken en dan moet hij nu bewijzen dat hij de spits is waar we de volgende jaren kunnen op rekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties