Aanvallende luxe bij Club: De Sutter, Castillo of Oularé?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Aanvallende luxe bij Club: De Sutter, Castillo of Oularé?
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme heeft opnieuw aanvallers. Tom De Sutter en Nicolas Castillo maakten afgelopen woensdag hun wederoptreden, terwijl Obbi Oularé de poort van Olympia openbeukte. Maar welke keuze maakt de Luikenaar voor de verplaatsing naar KV Oostende?

Cédric De Volder in Brugge

Tom De Sutter: "Dodelijk in de zestien"

Tom De Sutter lag de voorbije maanden in de lappenmand met een aanslepende pubalgie, maar vierde zijn terugkeer in stijl met vier doelpunten in drie dagen. "Maar we mogen niet blind zijn voor de mankementen", liet Michel Preud'homme afgelopen woensdag al optekenen. "Zijn beweeglijkheid is nog niet wat het moet zijn, maar hij is natuurlijk wel dodelijk in de zestien."

De Sutter ondervond geen reactie van zijn twee wedstrijden deze week en lijkt dus het meeste kans te maken om zondag aan de partij te beginnen. "Ik beslis morgen pas wie er in de basis zal starten. Maar we moeten in het achterhoofd houden dat Tom De Sutter lang buiten strijd is geweest. Dan is het niet evident om onmiddellijk opnieuw klaar te zijn voor de strijd."

Nicolas Castillo: "Na een halfuur stikkapot"

"De kans bestaat ook dat ik er opnieuw voor kies om Nicolas Castillo en Tom De Sutter elk een helft te laten spelen", gaat de oefenmeester verder. "Het is ook voor mij nog onduidelijk wie er momenteel het verst staat. Zoals ik eerder al gezegd: ik heb drie centrumspitsen, maar geen enkele van hen is klaar om negentig minuten te voetballen."

Ook Castillo was meteen trefzeker bij zijn wederoptreden. De Chileen tekende voor het openingsdoelpunt tegen Eendracht Aalst. "Maar hij zat na een halfuur stikkapot", had Preud'homme gezien. "Ik verwacht Nicolas nochtans vrij snel terug. Hij was niet heel lang geblesseerd en traint ook al een poosje mee met de groep."

Obbi Oularé: "Niet verwacht dat hij nu al zou ontploffen"

En dan is er natuurlijk ook nog Obbi Oularé. De 19-jarige aanvaller maakte afgelopen weekend tegen KV Kortrijk indruk, maar had de voorbije dagen last van enkele pijntjes. "Obbi heeft een fysiek probleem", gaf Preud'homme dan ook nog mee. "Maar hij zal een volwaardig deel van de kern uitmaken dit seizoen. Ik had verwacht om met twee spitsen aan het seizoen te beginnen en er dan later een derde bij te krijgen. Maar hij is eerder dan verwacht aan de oppervlakte gekomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties