Interview Maes over nieuwe groeibriljant: "Dessers zou er in tweede klasse nu al 15 maken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Maes over nieuwe groeibriljant: "Dessers zou er in tweede klasse nu al 15 maken"
Foto: © Photonews

Cyriel Dessers was dé man bij Lokeren in de ruime zege tegen Sint-Eloois-Winkel in de Beker van België. De Jonge spits kreeg er drie in het mandje. Bij OHL kwam hij vorig jaar amper in actie. Maes ziet kwaliteit bij de jonge spits.

Door Sander De Graeve

"In Dessers zag ik het al, anders hadden we hem natuurlijk niet binnengehaald. Het is een jongen met potentie en heeft mogen proeven. Zo'n prestatie maakt de mensen natuurlijk hongerig", aldus Maes. "Hij moet nu wachten op zijn volgende kans."

Te veel kernspelers bij OHL om door te breken

Bij OHL viel hij vorig seizoen één keer in in de competitie en één keer in de Beker. "Hij heeft nog een hele weg af te leggen. Het is nog maar zijn eerste seizoen in een A-kern, bij OHL zat hij bij de beloften." Opmerkelijk toch dat een ploeg in nood hem niet uitprobeerde. "Voor hem was het moeilijk, bij OHL zaten toen dertig profs in de A-kern."

"Ik denk dat ze hem nu al konden gebruiken, absoluut. Dessers is een spits die nu al tussen de tien en vijftien goals zou maken in tweede nationale." Opmerkelijk detail. De drie spelers die scoorden voor Lokeren in de Beker, Ngolok, Dessers en Remacle, hebben alle drie een verleden bij Leuven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties