Boi hoopt op nieuwe kans bij 'vriend' Vidarsson: "Maar we moeten werk en privé gescheiden houden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Boi hoopt op nieuwe kans bij 'vriend' Vidarsson: "Maar we moeten werk en privé gescheiden houden"
Foto: © Photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Opvallende naam op het wedstrijdblad van de beloften van Cercle Brugge gisteren: Frederik Boi. De flankspeler was helemaal uit beeld verdwenen, maar hoopt onder een nieuwe coach natuurlijk op nieuwe mogelijkheden.

Door Cédric De Volder

Frederik Boi is nochtans één en al Cercle Brugge. De Bruggeling tekende op negenjarige leeftijd een eerste aansluitingskaart bij de Vereniging en voetbalde zijn volledige carrière - op een kort intermezzo bij OH Leuven na - voor groen-zwart. 

"Ik kreeg bij de start van de voorbereiding te horen van Lorenzo Staelens dat ik geen kansen meer zou krijgen", vertelt Boi in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De reden? Geloof het of geloof het niet, ik heb echt geen idee. Ik kwam elke dag trainen, meer niet. Ook bij de beloften was er geen plaats voor me. Ik zou toch maar de plaats van een jonge gast innemen."

Was het Staelens die me naast de groep heeft gezet? Of gebeurde dat in samenspraak met de assistenten?

Ondertussen kreeg Staelens zijn C4 bij Cercle Brugge. Voormalig assistent Arnar Vidarsson moet het groen-zwarte schip richting veiliger wateren sturen. "Al betekent het vertrek van Staelens natuurlijk niet meteen goed nieuws voor me, hé. Wie heeft die beslissing destijds genomen? Was het de coach die me naast de groep heeft gezet? Of gebeurde dat in samenspraak met de assistenten?"

"Ik heb alleszins een goede band met Arnar", besluit Boi met een positieve noot. "Ik heb nog met hem samen gevoetbald en sindsdien zijn we goede vrienden. Meer zelfs: ik ben nog met hem op reis geweest naar zijn thuisland IJsland. Maar hij is nu coach, hé. En ik denk dat we allebei verstandig genoeg zijn om werk en privé gescheiden te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties