Racing Genk weert 25 onruststokers

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 29 reacties
Racing Genk weert 25 onruststokers
Foto: © Photonews

De wedstrijd tussen Racing Genk en AA Gent werd ontsierd door verschillende incidenten met woedende supporters. Er werden vuurpijlen op het veld gegooid en na de wedstrijd probeerden fans de spelerstunnel binnen te dringen.

Racing Genk trad op en identificeerde de onruststokers. Tegen 29 personen werd een procedure opgestart. Die mochten zich laten verdedigen door een advocaat. Intussen maakte de club via een persbericht de straffen bekend.

"Rekening houdend met de ernst van de feiten enerzijds maar evenzeer met het verweer van de betrokkenen anderzijds werden volgende beslissingen genomen: Voor vier supporters blijft het bij een waarschuwing. Een elftal personen krijgt een stadionverbod voor de minimale duur van drie maanden die in de procedure voorzien is", lezen we in het persbericht.

Vijf amokmakers kregen stadionverbod tot twee jaar

Veertien amokmakers kwamen er minder goedkoop vanaf. "In veertien gevallen waar de feiten zwaarder waren werd een langere uitsluiting voorzien die in vijf gevallen tot het maximum van twee jaar oploopt. Deze beslissingen van de club staan los van eventuele maatregelen die door Binnenlandse Zaken op basis van de voetbalwet kunnen genomen worden."

"KRC Genk betreurt dat het tot die maatregelen moet overgaan maar wil zijn verantwoordelijkheid als club niet ontlopen. Het is immers niet alleen de taak van de politie maar evenzeer van de club om voor een zo veilig mogelijke omgeving in en rond het voetbalstadion te zorgen. Jammer genoeg betekent dit uitzonderlijk ook het verbieden van de toegang tot het stadion."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties