Interview De Beule ambitieus bij Beerschot-Wilrijk: "Die promoties zo snel mogelijk halen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 36 reacties
De Beule ambitieus bij Beerschot-Wilrijk: "Die promoties zo snel mogelijk halen"
Foto: © Photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Davy De Beule trok in de zomer van de Eredivisie bij Roda JC (foto) naar de Belgische vierde klasse bij Beerschot- Wilrijk. De middenvelder heeft het naar zijn zin bij de Ratten en is brandend ambitieus.

Door Sander De Graeve

De ervaren middenvelder is nu iets meer dan een maand speler van Beerschot-Wilrijk. "Ik ben heel goed ontvangen door de spelers en de club zelf, het verliep vlot. Ik kwam in een team terecht dat zo professioneel mogelijk wil werken. Het verschil in omkadering is niet groot en dat maakte het voor mij makkelijk", toont De Beule zich tevreden over de organisatie van Beerschot-Wilrijk.

Van de Eredivisie naar vierde klasse, het moet wel een gigantisch verschil zijn. "Het niveau van de training is zeer hoog, dat heeft me aangenaam verrast. Er is natuurlijk een niveauverschil, dat ga ik niet ontkennen. Toch zijn de wedstrijden daarom niet makkelijker."

Teams laten soms spelers rusten de week ervoor, sommigen laten het gras extra lang staan

Iedereen geeft immers alles tegen Beerschot-Wilrijk. "Vaak wordt er met een pak volk teruggezakt tegen ons. Elke ploeg is dubbel gemotiveerd. Sommige clubs laten spelers de week ervoor rusten en ook de velden zijn niet altijd ideaal. Er zijn teams die het gras extra lang laten staan om ons het voetballen iets moeilijker te maken. Daar moet je mee kunnen omgaan."

In het begin had de club het niet echt makkelijk. Er werd redelijk veel gelijk gespeeld. "Zo een titel, die ga je niet op bestelling krijgen, hé. Die gelijke spelen, dat waren allemaal moeilijke verplaatsingen. Al hadden we twee van de drie zeker makkelijk kunnen winnen. De kansen gingen er echter niet in. Nu loopt het al wat vlotter. Beerschot-Wilrijk won drie wedstrijden op een rij en haalde al eens uit met 6-1. "Er wordt al makkelijker gescoord, maar we blijven een pak kansen missen."

Er wordt al makkelijker gescoord

De Beule is op zijn 32ste nog lang niet versleten. Zien we hem ooit terug in eerste klasse met Beerschot-Wilrijk? "We zullen moeten zien hoe oud we dan zijn. Voorlopig voel ik me nog fris en ik verzorg me goed", aldus De Beule. "Mijn ambitie loopt wel gelijk met die van Beerschot. We willen zo snel mogelijk die promoties binnenhalen. Het is mooi dat ik aan het begin van het verhaal kan instappen. Samen met Beerschot-Wilrijk opnieuw naar boven gaan zou mooi zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties