Drie linken tussen België en Bosnië

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Drie linken tussen België en Bosnië
Foto: © photonews

Tijdens een interlandbreak reizen heel wat Europese spelers naar hun land van herkomst af om er EK- kwalificatieduels te betwisten. Zo gebeurt het dat collega's in clubverband plots elkaars rivaal worden op weg naar EURO 2016. Ook in België versus Bosnië krijgen we drie duels tussen teammaats.

Romelu Lukaku versus Muhamed Bešić (Everton)

Héél lang zijn beide heren nog geen ploegmaats. Terwijl Lukaku vorig jaar al op Goodison Park rondliep, streek Bešić er pas dit seizoen neer. Toch zullen ze elkaars sterke en zwakke punten intussen wel al kennen.

De 22-jarige Bosniër kwam over van het Hongaarse Ferencváros en wordt bij the Toffees door coach Roberto Martinez als verdedigende middenvelder uitgespeeld. In principe had ook Kevin Mirallas deel uit moeten maken van dit duelletje in de match, maar de vleugelaanvaller gaf verstek met een hamstringletsel.

Radja Nainggolan versus Miralem Pjanić (AS Roma)

De sterke seizoensstart van AS Roma is voor een groot deel te danken aan titularissen op het middenveld Nainggolan en Pjanić. Onze landgenoot in een meer verdedigende rol, zijn Bosnische collega - en maandag rivaal in het centrum - met de creatieve impulsen.

Terwijl de Belg met Indonesische roots pas komt piepen in de kern van Marc Wilmots, is Pjanić ondanks zijn 24 lentes al een echte ancien in de nationale ploeg van zijn land. Samen met Edin Džeko is hij de absolute ster van het Bosnische voetbal.

Vincent Kompany versus Edin Džeko (Man City)

De naam is zopas gevallen. Met Džeko en Kompany staan twee collega's van de Engelse landskampioen tegenover elkaar. Opmerkelijk: de twee Citizens zijn allebei aanvoerder van hun land.

Terwijl Kompany ook bij de hemelsblauwen als kapitein dé patron is, kreeg Džeko in vier jaar City al de nodige concurrentie te verwerken. Balotelli, Tevez, Jovetic en Negredo. De Bosnische diamant overwon ze allemaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties