Onzekerheid over Wilmots: "Hij kan op het einde van het seizoen vertrekken of na het EK"

Onzekerheid over Wilmots: "Hij kan op het einde van het seizoen vertrekken of na het EK"
Foto: © Photonews

Bij de KBVB hebben ze zo ook hun twijfels dat Marc Wilmots zijn contract tot 2018 gaat uitdienen. Dat Schalke 04 kwam aankloppen, was al een eerste indicatie. "De realiteit is dat in voetbal alles mogelijk is", zegt Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie.

"Gelukkig is Marc een man van z'n woord en heeft hij ons verzekerd dat er op dit moment geen sprake is dat hij ons verlaat", aldus Collin in HLN. "Vandaag zegt Marc dat hij blijft, maar op het einde van het seizoen of in 2016 kan hij een andere beslissing nemen. Daar is hij heel duidelijk in geweest. Ik hoop echter dat hij zeker blijft tot het EK 2016." 

En de Bond kan niet concurreren met de grote bedragen die clubteams kunnen geven. "Naar Belgische normen heeft Wilmots al een hoog contract, daar kunnen we nog weinig bij doen. Sowieso spreken we over compleet andere bedragen als een club hem komt vragen. Dat is een andere wereld."

Een plan B ligt dus ook nog niet klaar. "Je kan zoiets onmogelijk plannen. Het vertrek van een coach is nooit een catastrofe. Begrijp me niet verkeerd, ik zou het erg vinden als Wilmots ons verlaat, maar als het gebeurt... c'est la vie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties