Dury zal beste puzzeltalenten moeten bovenhalen

Dury zal beste puzzeltalenten moeten bovenhalen
Foto: © photonews

Zulte Waregem staat zondagnamiddag voor een belangrijke match op bezoek bij Standard. En dat zal het moeten doen met een pak afwezigen. Francky Dury zal - niet voor het eerst dit seizoen - moeten puzzelen.

Door Aernout Van Lindt

Achterin is Steve Colpaert nog steeds buiten strijd na een kuitbeenbreuk. Olafur Skúlason depanneerde de voorbije weken centraal achterin, maar mogelijk moet hij nu alsnog terug een rijtje opschuiven.

Reden daartoe: alle andere verdedigende middenvelders zijn mogelijk buiten strijd: Mo Messoudi? “Hij zal niet spelen. Hij probeerde deze week aan te sluiten, maar had nog wat last van de hamstrings.” Charni Ekangamene? Geschorst. En Mamoutou N’Diaye? “Met lichte koorts teruggekomen na zijn kwalificatie-interlands voor de Afrika Cup.”

"Geplande doktersonderzoeken, alles in orde"

Geen ebolapaniek echter: “Hij is meteen onderzocht in het ziekenhuis en mocht dat snel opnieuw verlaten”, klinkt het bij de club. “Ook Sylla en Paye – die vandaag thuiskwamen – zijn onderzocht door onze dokter. Ze speelden allemaal niet in risicogebied en deze onderzoeken kaderen in de nauwe opvolging voor, tijdens en na hun interlandverplichtingen. Alles bleek in orde.”

N’Diaye heeft wel een fikse verkoudheid te pakken, dus of hij kan spelen zondag? Dat wordt kantje-boordje. Mogelijk moet Ferreira of Labor achterin plaatsnemen en schuift Skúlason dus door naar het middenveld.

“Beetje tegenslag”

Er ook niet bij: Glynor Plet, die door de reviewcommissie werd geschorst voor zijn tackle op Defour. “Chapeau voor Defour dat hij toen bleef staan. Ik vond die fout niet veel anders dan de fout van Enoh op Vormer. En die heeft geen schorsing”, aldus Dury. Een extra mannetje minder dus in vergelijking met Standard.

Maar de coach van Essevee wil geen excuses zoeken: “We spelen niet agressief, dus we verdienen die zes rode kaarten misschien niet. Maar als je in de hoek zit, dan kan je pech hebben. We moeten nu vooral zelf uit deze positie proberen te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties