Tweede klasse vraagt om respect

Tweede klasse vraagt om respect
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend vindt op de velden van de Proximus League, de Belgische tweede voetbalklasse, de 'Respect+' actie plaats. Respect + is een gezamenlijk initiatief van de voetbalcel Binnenlandse Zaken, de Football+ Foundation en het Belgische voetbal.

Het initiatief staat voor respect, fairplay en diversiteit in het voetbal en zegt neen tegen allerhande vormen van discriminatie en agressie. "Met Respect+ sluit de Proximus League zich aan bij de boodschap van de ‘Football Against Racism in Europe’ actie, die loopt van 9 tot en met 23 oktober. Onder deze noemer stimuleert UEFA in gans Europa om gezamenlijk acties tegen discriminatie in het voetbal te voeren", verduidelijkt Jean-Pierre Van Droogenbroeck, secretaris van de Nationale Voetballiga in een perscommuniqué.

Voor de aftrap houden de spelers van de twee ploegen gezamenlijk een Respect+ spandoek vast. Terwijl de ploegfoto wordt genomen, zal er een boodschap gelezen worden waarin opgeroepen wordt tot een positieve voetbalbeleving. Met Respect+ wil het Belgische voetbal, samen met zijn supporters, een voorbeeld zijn voor de hele samenleving.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties