Vrasene dient Buggenhout de eerste nederlaag toe.

Gentil Dossche
| 0 reacties
Vrasene dient Buggenhout de eerste nederlaag toe.
Foto: © SC

Een in de eerste helft snediger en sterker Vrasene zette Buggenhout op een dubbele achterstand. Pas toen de thuisploeg echt aan voetballen dacht liep de spanning hoog op maar in het slot kreeg Eendracht het deksel op de neus.

De bezoekers kwamen zich zeker niet ingraven en Michiel Joris dwong Sander De Batselier al snel tot ingrijpen (03’). Vrasene won bijna elk duel en counterde heel snel. David Verbeke bediende Mathias Keymolen aan de eerste paal en die liet de netten trillen (10’). De bezoekers gingen door op hun elan en De Batselier had een parade nodig op een verre knal van Keymolen (21’). Buggenhout reageerde via de zich vrijdraaiende Soufiane Zahriou maar die besloot op Frederik Bettens (29’). De bezoekende goalie stuurde het leder ver vooruit, de bal viel ongelukkig op de rug van Dimitri Deleau en de goed gevolgde Michiel Joris zette zijn ploeg op rozen (30’). Aan de overzijde kopte Michael Mannaerts een hoekschop op Bettens (39’).

Ook na de pauze zorgde Vrasene voor het eerste gevaar maar de vrijgespeelde Keymolen mikte te hoog (49’). Trainer Van Bosbeke greep in en stuurde 3 verse krachten op het terrein. Dit loonde bijna onmiddellijk maar Jeoffrey Pinon kopte een voorzet van Soufiane El Mokhtary op de kruising (61’). Buggenhout nam de match nu over en toen Bettens een schot van Omar Goundafi uit zijn doelvlak ranselde was Jeoffrey Pinon er als de kippen bij om de aansluitingstreffer binnen te knallen (71’). De thuisploeg voelde dat er wat in zat en Bettens moest een vrije trap van Zahriou onschadelijk maken (76’). Vrasene counterde heel gevat en toen De Batselier in de fout ging op Pieter Vervaet lag de bal op de stip (78’). David Verbeke gaf de thuisportier geen kans en de match was gespeeld.

Vrasene is zaterdag gastheer voor Moerbeke en Buggenhout trekt zondag naar Grembergen.

Eendracht Buggenhout: De Batselier, Van Der Doodt (56’ Goundafi), Deleau, Zahriou, Stassijns (56’ El Mokhtary), Noben, Pinon, Saerens, Hals (56’ Mouloua), Mannaerts, Maes.

FC Vrasene: Bettens, Joris, Praet, Van de Vijver, Van Puyvelde, De Breucker (87’ De Bock), Verbeke (80’ Cant), Vereecken, Vervaet, Keymolen, Matthynssens (67’ De Witte).

Doelpunten:10’ Keymolen 0-1, 30’ Joris 0-2, 71’ Pinon 1-2, 79’ Verbeke 1-3

Kaarten: geel: 72’ De Breucker, 75’ De Witte, 78’ De Batselier. Scheidsrechter: Simon Verstraeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties