Groep B: Real Madrid dolt met Liverpool

Real Madrid is helemaal klaar voor de Clásico van komend weekend tegen Barcelona. De Koninklijke won vlot van Liverpool.

Liverpool 0-3 Real Madrid

De vorige confrontatie tussen Liverpool en Real Madrid op Anfield eindigde op 4-0, maar van dergelijke uitslag konden The Reds alleen maar dromen vanavond. Halfweg de eerste helft brak Cristiano Ronaldo de wedstrijd open. Na een heerlijke assist van James Rodriguez scoorde Ronaldo zijn eerste doelpunt ooit op Anfield. Meteen een pareltje van de Portugees en goed voor zijn twintigste doelpunt van het seizoen.

Daarna was het de beurt aan Benzema. De Fransman scoorde eerst met een heerlijke kopbal en verschalkte kort voor de pauze Mignolet een tweede keer. Liverpool kon daar nauwelijks iets tegenover stellen, ook niet na de wissel aan de rust van een alweer zwakke Balotelli.  Het werd vooral schade beperken voor de Engelsen en daar droeg ook Mignolet zijn steentje toe bij met een aantal goede saves in de tweede helft.

Ludogorets 1-0 Basel

In Sofia vielen er minder doelpunten te beleven in het duel tussen Ludogorets en Basel, maar de spanning maakte veel goed.  Door de vroege uitsluiting van Serey Die mocht Ludogorets bijna 75 minuten met een man meer spelen. Een moedig Basel hield erg lang stand, maar moest zich in blessuretijd toch nog gewonnen geven. Minev werd de held van de avond door Ludogorets zijn eerste zege in de Champions League te bezorgen.