"Defour heeft er alles aan gedaan om terug te keren bij Standard"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
"Defour heeft er alles aan gedaan om terug te keren bij Standard"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour zet tegenwoordig de lijnen uit bij RSC Anderlecht, maar de Rode Duivel had aanvankelijk zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Standard. "Maar het werd al snel duidelijk dat het niet mogelijk was", klinkt het in Luik.

Steven Defour verkaste in het tussenseizoen van FC Porto naar RSC Anderlecht. Op Sclessin wordt de Rode Duivel steevast afgerekend op die overgang naar de aartsrivaal. Maar volgens Sport/Voetbalmagazine was het eigenlijk de bedoeling van de middenvelder om zijn carrière te herlanceren in de Vurige Stede.

"Ik weet dat hij een terugkeer naar Standard had vooropgesteld", vertelt Lahcen Mellal die als chauffeur van Steven Defour dienst deed tijdens zijn voetblessure. "Hij was zelfs bereid om een een financiële inspanning te leveren om terug te keren. Het probleem was natuurlijk de gespannen relatie tussen Roland Duchâtelet en Luciano D'Onofrio. Het is niet omdat Steven voor de vijand heeft getekend, dat hij niet meer van zijn stad kan blijven houden."

En dat verhaal wordt ook bevestigd bij de Ultra's van de Rouches. "Steven belde me op om te zeggen dat hij geprobeerd had om te onderhandelen met Standard", bevestigt Manu van de Hell Side. "De anciens hebben moeite met de overstap, maar respecteren zijn beslissing. Ik ben er trouwens zeker van dat Steven niet zal juichen als hij tegen Standard scoort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties