Overzicht: Gigi Buffon staat voor match 500

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Overzicht: Gigi Buffon staat voor match 500
Foto: © photonews

Maar liefst 499 keer bond Gianluigi Buffon al zijn handschoenen aan voor Juventus. Dit weekend komt dus nummer 500 eraan. We gieten de imposante carrière van Buffon bij Juventus in dit overzicht.

Meteen succesvol

In 2001 maakte Buffon de overstap van Parma -ja, hij speelde ooit voor een andere club- naar Juve en werd er meteen basisspeler. Onder Lippi slikte hij slechts 22 tegengoals in 38 competitiewedstrijden. Buffon mocht zo zijn eerste landstitel op de kast zetten, naast de Beker en de UEFA Cup die er al stonden van bij Parma. Hij zou er later nog zes naast zetten.

Eeuwige trouw

In de donkerste periode van Juve bleef hij samen met veel anderen de Oude Dame trouw. Juventus zakte na een omkoopschandaal naar de Serie B en Buffon besloot bij de club te blijven. Het zorgde voor extra glans bij zijn heldenstatus. Juve ging als een orkaan door de Serie B en promoveerde meteen.

Het Europese Gat

In Italië won Buffon met Juve alles wat er te winnen valt, maar Europees ging het hem minder voor de wind. In de Europa League haalde het de halve finale, maar de grootste teleurstelling kwam er in de Champions League. Juventus haalde de finale in 2003, maar zag rivaal AC Milan de trofee de lucht in steken na strafschoppen. De beker met de grote oren blijft zo een hiaat in de carrière van Buffon. Misschien zet hij dat voor match nummer 600 nog recht.


 

Match 500

Dit weekend speelt hij bij Genoa dus zijn 500ste wedstrijd voor de Bianconeri. Voor de gelegenheid draagt hij een speciale kapiteinsband. Veel succes Gigi!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties