Steeven Willems: "Lang moeten wachten"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Steeven Willems: "Lang moeten wachten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steeven Willems krijgt eindelijk zijn kans bij Charleroi dit seizoen. De 24-jarige linksback profiteert van de blessure van kapitein Francis N'Ganga en stond zowel teegn Gent als tegen Oostende in de basis.

Tien dagen geleden stond zijn teller nog op nul gespeelde minuten. Het kan echter snel verkeren in de voetbalwereld. "Ik heb lang moeten wachten. Ik twijfelde niet echt, want ik ben nooit gestopt met werken en in mijn hoofd zat het goed", aldus Steeven Willems op de persconferentie van Charleroi.

"Bovendien laat de staf je niet los. Ze staan steeds klaar om je een boost te geven en advies te geven. We respecteren de keuzes van de coach en de concurrentie is positief, die trekt je naar boven. De coach legt ons zijn keuzes bij selectie of niet-selectie altijd uit."

Na de negentig in Gent moest de linksachter met een gebrek aan matchritme na 84 minuten het terrein verlaten teegn Oostende. Hij had last van krampen.

"Ik ben nog neit 100%. Daarom ga ik er liever uit wanneer ik krampen voel, in plaats van de ploeg te straffen. Als ik de laatste twee wedstrijden vergelijk, was de eerste meer gecontroleerd. Bij de volgende match had ik meer vertrouwen. Dat we thuis speelden had daarmee te maken en ik had het voordeel met Jessy Galvez-Lopez samen te spelen. Ik ken zijn stijl van bij de reserven."

Alle middelen ter beschikking om te recupereren"

Zaterdagavond om 20u30 trekken de Zebra's naar Lokeren. De vraag is of ze goed gerecupereerd zijn na de overwinning van afgelopen weekend tegen de Kustboys.

"We zijn niet te moe na onze vorige match. We moeten zeggen dat alle mogelijke middelen ter beschikking zijn om optimaam te recupereren. We moeten op dezelfde manier blijven presteren, bevestigen en de positieve lijn verderzitten", vindt Willems. De linksback krijgt alvast een nieuwe kans om zich te bewijzen, aangezien N'Ganga er nog steeds niet bij is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties