TWEEDE: Antwerp geeft 2-0-voorsprong uit handen

Antwerp is nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen, maar met drie gelijke spelen daarbij kom je niet veel verder. Tegen Geel zag het er lang goed uit, maar de 2-0 voorsprong werd uit handen gegeven.

Antwerp-Geel 2-2

Antwerp scoorde zijn twee goals in de eerste helft. Na vier minuten zette Dom zich door en vond Di Lallo. Die gaf nog door aan Owusu en de 1-0 stond op het bord. Antwerp was de betere ploeg en had de beste kansen. Guvenç vond nog voor de rust Dom, die de bal met zijn mindere linker tegen de netten plaatste.

Nog voor de rust maakte Geel de aansluitingstreffer. Carvalho haakte Cauwenberg en Kerkhofs zette de strafschop perfect om. The Great Old had meer dan voldoende kansen, maar ontbrak efficiëntie. Een kwartier voor tijd betaalden ze dat cash: Lens zette voor vanop links en Gielis kopte binnen. In de slotfase kreeg Berben nog zijn tweede geel, maar dat veranderde niets meer aan de stand.

Aalst-Bergen 0-1

Brogno besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd vanop de penaltystip. De enige treffer van de partij. In de tweede helft kwam Aalst gevaarlijk opzetten, maar kon het niet scoren. Doelman Van Den Noortgaete torpedeerde de snelle Laurent en Bergen kreeg de strafschop, goed omgezet door Brogno.

RC Mechelen-Virton 0-3