Van Holsbeeck: "Anderen moeten zich nu laten zien"

Van Holsbeeck: "Anderen moeten zich nu laten zien"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck wordt donderdag zestig, maar hoopt dat zijn ploeg hem een vervroegd verjaardagscadeau schenkt op dinsdag. Al blijft hij wel realistisch: "Zonder Suarez en Defour wordt het moeilijk."

Door Johan Walckiers

Van Holsbeeck zag zijn ploeg sterk spelen tegen Arsenal, maar daarna was het allemaal veelal huilen met de pet op. Straks hoopt hij dat het team nog één keer boven zichzelf kan uitstijgen om Europese overwintering in zicht te houden. "We weten dat het heel moeilijk zal worden. Zonder Suarez en Defour is het anderen om te laten zien dat ze het kunnen oppikken. We moeten een vervolg breien aan de match van veertien dagen geleden."

Man meer op middenveld

Al weet Van Holsbeeck ook dat Arsenal straks met een andere mentaliteit en 'game plan' op het veld zal stappen. "Ik verwacht ze dertig of veertig procent beter", knikt hij. "Ze zullen niet over zich laten lopen. Ze hebben geleerd uit die eerste wedstrijd."

Dat uitgerekend Defour uitvalt net voor de confrontatie deed half de hoofdtribune het gezicht in de handen laten zakken. "Net hij natuurlijk. Tijdens de transferperiode hadden we op hem ingezet, maar als hij dan geblesseerd raakt, hebben we een probleem. Besnik Hasi zal er iets op moeten vinden. Ik zou persoonlijk een man meer op het middenveld zetten en iets defensiever gaan spelen", waande Van Holsbeeck zich even trainer. "We moeten hen proberen verrassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties