KVM-assistent Tom Caluwé: "Op dit moment zeg ik nee tegen een toekomst als T1"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
KVM-assistent Tom Caluwé: "Op dit moment zeg ik nee tegen een toekomst als T1"
Foto: © photonews

Tom Caluwé stapte afgelopen zomer in het trainersvak als assistent-coach van Aleksandar Jankovic. De voormalige profvoetballer heeft het uitstekend naar zijn zin bij KV Mechelen.

De nieuwe rol van de 36-jarige Caluwé ligt hem perfect. "Veel matchen bekijken, met de spelers praten en vaak individueel met hen werken. Het leuke is dat we voelen dat we aan iets bouwen waar iets in zit", doet hij zijn verhaal op de officiële webstek van de Mechelaars. "Het is een jonge groep, met jongens die nog veel moeten bijleren en te boetseren zijn. Spelers op wie je als assistent nog invloed kan hebben."

Op jonge spelers kan je als assistent nog invloed hebben

De voeling met het coachen is naar eigen zeggen gegroeid. "Hoe ouder je wordt, hoe meer je daar natuurlijk mee bezig bent", aldus Caluwé. "Maar ik heb in mijn carrière altijd wel geprobeerd om mee te denken op het veld. Bij Londerzeel zat ik ook al in de sportieve cel, ik was dus al wel stilletjes aan richting het trainerschap aan het evolueren. Dat ik nu meteen met iemand als Jankovic kan samenwerken, is heel mooi. Je voelt direct dat hij een heel goede coach is."

Een toekomst als T1 ziet de gewezen middenvelder van onder meer Willem II en Utrecht niet meteen zitten. "Zeg nooit nooit, maar op dit moment zeg ik duidelijk: nee. Ik hoef niet per se meer in de schijnwerpers te komen dan nu het geval is. Deze rol ligt me en ik zou me er dan ook graag verder in ontwikkelen. Ik denk dat je als assistent-coach ook veel kunt betekenen voor een ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties