Benteke op zoek naar vorm: "Blessure maakte me sterker"

Benteke op zoek naar vorm: "Blessure maakte me sterker"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Christian Benteke is morgen de spits die de IJslanders voor problemen moet zetten. De aanvaller van Aston Villa is op zoek naar zijn beste vorm na zijn lange blessure en krijgt van Marc Wilmots de kans om daaraan te werken.

Johan Walckiers in Brussel

Benteke oogt scherp en fris. Bij Lieven Maesschalck werkte hij hard aan zijn terugkeer en die verliep vlot tot vorige zondag, toen hij terecht rood pakte tegen Tottenham. "Dat gebeurt, maar ik wil zeggen dat ik geen vuile speler ben. Het was misschien een deel frustratie omdat ik al op de paal trapte en die goal maar niet wou vallen", aldus Benteke. 

We hebben alledrie andere kwaliteiten

Maar Wilmots heeft een boon voor de sterke aanvaller en laat hem straks beuken tegen de forse IJslanders. "Dat doet deugd na zo'n lange blessure. Ik weet dat ik het vertrouwen van de bondscoach heb. Dat is geen feit van vandaag, maar al heel lang. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk terug te geven", zei hij. "Ik heb matchritme nodig."

Al is er tijdens zijn blessure wel nog een concurrent bijgekomen. "Romelu was al een grote concurrent, maar met Divock is er inderdaad nog een goeie bijgekomen", knikt Benteke. "Ik ken Divock al van bij Genk, waar hij toen nog jeugdspeler was. En ook bij Lille ben ik hem blijven volgen."

Die blessure gaat ooit iets positiefs meebrengen

"Het is goed dat we er alledrie zijn, want zo duwen we elkaars niveau de hoogte in. Iedereen wil spelen, maar we hebben elk onze eigen kwaliteiten. Romelu kan de diepte opzoeken, Divock is technisch heel sterk en ik ben er om strijd te leveren. Het hangt allemaal af van de tegenstander wie gaat spelen."

Benteke is na zijn eerste zware blessure op zoek naar de juiste vorm, maar het vertrouwen is niet aangetast. "Zo zit ik niet in elkaar. Ik geloof dat het me sterker gaat maken. Dat ik misschien een transfer miste? Nee, ik ben een gelovig man en ik denk dat dit ooit iets positiefs met zich mee gaat brengen", schudt hij het hoofd. "Tijdens het WK heb ik het moeilijk gehad, maar met de hulp van mijn familie ben ik sterk gebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties