Chiellini: "Balotelli zal Italië niet destabiliseren"

Jeroen Evens
| 2 reacties
Chiellini: "Balotelli zal Italië niet destabiliseren"
Foto: © Photonews

Juventus verdediger Giorgio Chiellini weerlegt de kritiek als zou Mario Balotelli een negatieve invloed hebben op de Italiaanse nationale ploeg. De nieuwe commotie rond diens persoon werd gevoed door zijn selectie voor het cruciale EK-kwalificatieduel van zondag tegen Kroatië.

Antonio Conte, bondscoach van Italië, selecteerde de omstreden aanvaller opnieuw voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd van zondag, en dat ging gepaard met menig kritiek. Balotelli, die sinds de vernederende uitschakeling in de eerste ronde op het WK niet meer speelde voor de Azzurri, kreeg te horen dat hij het nationale elftal zou destabiliseren. Maar daar is Chiellini niet akkoord mee: “Tot nu toe is hij goed aan het trainen, en dat is wat telt. Voor jullie (media) telt het hoeveel keer hij niest, naar het toilet gaat, en zijn vriendin of moeder belt. Het enige wat wij belangrijk vinden is de ploeg, en onze wedstrijd zondag winnen.”

Balotelli is een zondebok geworden voor de media, nadat Italië in Brazilië de eerste ronde niet overleefde. Beschuldigingen worden nu ook gemaakt in Engeland, waar hij na zijn transfer naar Liverpool nog niet kon bevestigen. “We kunnen de vinger niet wijzen naar Mario voor de prestatie op het WK, omdat hij geen schuld trof” vertelt Chiellini. “Als je de kleedkamer van het nationale team binnenwandelt, zet je jezelf automatisch ter beschikking van de ploeg en de coach, die de beslissingen maakt. Iedereen is belangrijk, als ze zichzelf opofferen voor het team is niemand onmisbaar of belangrijker dan iemand anders.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties