De Laet werkt keihard voor selectie: "Maar als dat niet goed genoeg is, is het maar zo"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
De Laet werkt keihard voor selectie: "Maar als dat niet goed genoeg is, is het maar zo"
Foto: © Photonews

Ritchie De Laet zette enkele dagen geleden zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst bij Leicester City. Het geluk ontbreekt de blauwhemden tegenwoordig een beetje, maar dat raakt de Antwerpenaar niet. "De Rode Duivels? Ik geef mezelf honderd procent."

Door Cédric De Volder

Ritchie De Laet ondertekende een vierjarige verbintenis bij Leicester City. "Het was eigenlijk een gemakkelijke keuze voor me", herhaalt De Laet zijn woorden van enkele dagen geleden nog eens. "Ik heb hier met mijn gezin mijn draai gevonden en dat maakte het heel gemakkelijk om in te stemmen met het voorstel."

"Of er andere aanbiedingen waren? Geen idee, dat is voer voor mijn zaakwaarnemer", gaat de verdediger verder. "Concrete aanbiedingen waren er alleszins niet. Al blijft het natuurlijk een feit dat ik aan mijn laatste contractjaar bezig was. Zelf heb ik me gewoon op het team geconcentreerd en door mijn prestaties heb ik uiteindelijk die verlenging gekregen."

Resulaat van een ploeg is bijzaak voor nationale selectie

The Foxes begonnen goed aan het seizoen, maar sinds die stuntoverwinning tegen Manchester United slaat het allemaal een beetje tegen. "Het probleem is dat we momenteel moelijk dat doelpuntje scoren. Maar het geluk zal zich uiteindelijk ook wel eens keren, hoor. We zijn nog geen enkele keer echt weggespeeld. Enkel de wedstrijd tegen Swansea (2-0, nvdr.) hebben we verdiend verloren."

Enkele weken geleden werd De Laet nog in verband gebracht met de Rode Duivels. Marc Wilmots zit krap in verdedigers, maar koos voor andere jongens. Heeft de mindere spiraal van Leicester hier iets mee te maken? "Ik denk dat het resultaat van een ploeg bijzaak is voor de nationale ploeg", besluit de voormalige speler van onder meer Stoke City en Antwerp FC. "Zelf doe ik elke keer opnieuw mijn stinkende best. Als dat niet goed genoeg is voor de Rode Duivels is dat maar zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties