"Niet slecht dat Courtois eens op tafel slaat"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
"Niet slecht dat Courtois eens op tafel slaat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen gisteren in een oefenpot met 3-1 van IJsland. Na de partij was er vooral een pak te doen omtrent de defensieve pijntjes bij de nationale ploeg. "Zondag moet en zal het beter zijn tegen Wales", heeft Franky Van der Elst er alle vertrouwen in.

Door Cédric De Volder

"Het was een leuke wedstrijd om volgen met veel kansen aan beide zijden", valt Franky Van der Elst met de deur in huis. "Maar het is natuurlijk de bedoeling om vooral te focussen op het Belgische verhaal. En dan moet je bekennen dat we te veel hebben weggegeven. Daarnaast vond ik ons middenveld eigenlijk ook niet sterk spelen. Eden Hazard en Adnan Januzaj lieten dan wel flitsen van hun klasse zien, maar hun spel bevat nog te veel dalen."

De woorden van de 85-voudig international worden meer dan kracht bijgezet door Thibaut Courtois. Vlak na de wedstrijd - in het heetst van de strijd dus - vroeg onze nationale nummer één zich af of sommige jongens er wel zin in hadden. "Maar het is in mijn ogen geen kwestie van te weinig lopen. Marc Wilmots gaf na het WK al aan dat hij Axel Witsel in een aanvallender rol wil zien en dat de flankverdedigers hoger moeten staan. En elke keuze heeft nu eenmaal zijn consequenties. In dit geval werd er dan wel te veel ruimte weggegeven aan de tegenstander."

Geen kwestie van te weinig lopen. Elke keuze heeft nu eenmaal zijn consequenties

"Al vind ik het niet slecht dat Courtois eens op tafel slaat", gaat the Fox onverstoord verder. "Het is niet goed om met te veel zelfvertrouwen te staan voetballen, hé. Zondag moet en zal het beter zijn tegen Wales. Bovendien loopt Kevin De Bruyne er dan opnieuw tussen. Hij is misschien wel de beste speler van België. Je zal zien dat het middenveld meteen een stuk dynamischer voor de dag zal komen."

Na de koffie kwam Wilmots overigens met een opvallende combinatie af: Romelu Lukaku, Christian Benteke én Divock Origi tussen de krijtlijnen. "Dat was een leuk probeersel, maar heeft geen kans in een echte wedstrijd", besluit Van der Elst. "Benteke deed het degelijk voor een wederoptreden en Origi was ook al goed. Lukaku? Het was allemaal een beetje van het goede te veel. Wilmots gaf eerder al aan dat zo'n tweespitsensysteem voor Romelu eigenlijk niet werkt en dat is gisteren nogmaals gebleken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties