Wales, meer dan Bale, of niet? Het gevaar ontleed

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Wales, meer dan Bale, of niet? Het gevaar ontleed
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

IJsland werd met 3-1 opzij gezet, maar fantastisch was het niet wat de Rode Duivels op de mat legden. Tegen Wales zal het vooral achterin een stuk scherper moeten. Wij legden Bale en co. onder de loep.

Door Sander De Graeve

Gareth Bale

Wie Wales zegt, zegt Gareth Bale. De man van honderd miljoen is dé grootste aanvallende troef van het team van Coleman. Dat geeft de bondscoach ook zelf toe. "Of ze Baley kunnen afstoppen? Als ze een goeie dag hebben en hij een slechte, misschien wel. Als Baley een goeie dag heeft, wens ik ze veel succes!"

"Ze zeggen dat we een éénmansteam zijn, maar we zijn meer dan dat", gaat Coleman verder. Toch bewijzen de statistieken dat Bale heel erg belangrijk is. Gareth Bale is on fire dit seizoen. Hij scoorde bij Real Madrid al vijf goals in acht competitiewedstrijden. Ook in de kwalificatiematchen vond hij de weg naar doel. Twee goals in drie matchen, geen slecht gemiddelde.

Dat is trouwens de helft van alle goals die Wales al maakte in deze campagne. Verder gaf hij de assist op de goal van Robson-Kanu tegen Cyprus. Met een voet in drie van de vier goals blijft de Speedy Gonzalez van Wales hét belangrijkste gevaar.

De rest

We zouden het haast vergeten, maar er zullen zondag nog tien andere namen op het wedstrijdblad staan. Van jongens als Chester en Williams breekt ons niet meteen het angstzweet uit, maar hier en daar zit er nog een gevaarlijk heerschap tussen.

Neem nu Aaron Ramsey. Na lang blessureleed is hij er opnieuw bij. Vorig seizoen was hij voor z'n blessure een echte doelpuntenmachine bij Arsenal. Als hij nog maar een fractie van die vorm terugvindt zondag, mogen we oppassen.

Op het middenveld loopt verder nog ene Joe Allen. De man van Liverpool is een belangrijke schakel in het team van Coleman. Dat hij kan 'ballen', bewees hij al. Al hopen we zondag dat hij voor de dag komt als in onderstaand filmpje.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties