Groep E: Jubilaris Rooney neemt landgenoten op sleeptouw

Diederik Geypen
| 30 reacties

Engeland heeft niet zonder moeite zijn vierde EK- kwalificatieduel gewonnen. Pas na de 0-1 van Slovenië nam jubilaris Wayne Rooney zijn landgenoten op sleeptouw. Ook Zwitserland won zijn wedstrijd en San Marino pakte eerste punt ooit.

Zwitserland - Litouwen 4 - 0

Het regende doelpunten vandaag in Bern, maar al deze doelpunten vielen pas na rust. In een goede eerste helft misten Shaqiri en Inler de kansen om op voorsprong te komen voor Zwitserland. Pas na een uur voetballen werd de score geopend door een ongelukkige own goal van Giedrius Arlauskis. Twee minuten later kon Zwitersland weer juichen. Voortkomend uit een hoekschop keeg Fabian Schär de bal in het strafschopgebied in zijn voeten en liet die kans niet liggen. In het slot van de wedstrijd kon Shaqiri dan toch nog scoren. Met een kopbal maakte hij er 3-0 van, en vlak voor het fluitsignaal scoorde de Zwitser zijn tweede van de avond. Zwitserland, Slovenië en Litouwen volgen zo alle drie op zes punten van leider Engeland.

Engeland - Slovenië 3 - 1

Voor doelpunten in het Wembley Stadium moesten we wachten tot na de pauze. Engeland serveerde in de 100e interland van Rooney een mager schouwspel, en kwam in de tweede helft zelfs op achterstand. Henderson werkte het leer in eigen doel.

Dat was het sein voor The Three Lions om wakker te schieten. Nog geen minuut later benutte jubilaris Rooney een strafschop. Doelman Handanovic zat er nog met de vingertoppen bij. Welbeck boog met een gekraakt schot zeven minuten later de situatie zelfs helemaal om. Even later zorgde de centrumspits van Arsenal voor de beslissende 3-1.

San Marino - Estland 0 - 0

San Marino kon na 61 nederlagen op rij voor het eerst een punt veroveren. De wedstrijd tegen Estland bleef steken op een brilscore, waardoor San Marino zijn eerste punt ooit in een EK-kwalificatiematch verdient. Deze campagne kan al niet meer mislukken voor San Marino.