Anderlecht op achterste poten na insinuaties van Standard

Anderlecht op achterste poten na insinuaties van Standard
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard heeft - zonder expliciet een naam te noemen - Anderlecht serieus op de korrel genomen. De Rouches beweren dat paars-wit de Braziliaan Kanu, die zijn contract eenzijdig verbrak, via een omweg bij hen willen krijgen. Bij Anderlecht reageren ze verontwaardigd.

Waar Standard zijn info vandaan haalt, is onbekend. Kanu zit al maanden zonder club, maar nu zou er een oplossing zijn. Guimaraes zou de speler willen huren als hij zijn contract bij Standard terugkrijgt. De club van Roland Duchâtelet wil meewerken, maar vreest dat Kanu zo naar Anderlecht wil trekken. En daar staan ze nu - terecht - op hun achterste poten.

Anderlecht heeft steeds benadrukt dat het niets te maken wil hebben met een speler die zijn contract verbreekt met de wet van 78. Ze hadden eerder al uitgesloten dat de verdediger de rangen zou komen versterken. "Bepaalde makelaars kunnen van alles insinueren", aldus Besnik Hasi in Het Nieuwsblad.

Onze voorzitter werkt zo niet

"Als wij Kanu echt hadden gewild, dan hadden we wel rechtstreeks contact opgenomen met Standard en Roland Duchâtelet. Ik ken onze voorzitter en weet hoe hij werkt. Het is uitgesloten dat wij een speler die zijn contract eenzijdig wilde verbreken op zo’n slinkse manier toch tot bij ons zouden brengen. Aan dat soort praktijken doen wij niet mee. Ik kan u zeggen dat Kanu niet naar Anderlecht komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties