Commotie rond Kanu helemaal van de pot gerukt: "Ik begrijp hen niet"

Commotie rond Kanu helemaal van de pot gerukt: "Ik begrijp hen niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijk, dat communiqué van Standard gisteren. Bij Anderlecht hebben ze altijd bij hoog en bij laag beweerd dat ze Kanu als geen optie meer zagen nadat hij zijn contract verbrak. Het lijkt op stemmingmakerij van de Rouches en zo wordt het ook ontvangen in Anderlecht.

Door Johan Walckiers

Kanu kan ooit misschien een optie geweest zijn, dat zal niemand ontkennen bij paars-wit. Toen er naar defensieve versterking gezocht werd, kwam ook de naam van de Braziliaan op een lijstje te staan dat op het bureau van Herman Van Holsbeeck werd neergelegd. Toen echter duidelijk werd dat de verdediger eenzijdig zijn contract had verbroken met de wet van 78, werd er een dikke vette streep door de naam van Kanu getrokken.

Eerst en vooral omdat voorzitter Roger Vanden Stock gruwt van die wet. Een speler die in Anderlecht komt aandraven met zo'n dreigement denkt beter twee keer na. En Vanden Stock zou nooit of te nimmer overwegen iemand aan te nemen die zoiets eerder geflikt heeft. "Met zulke praktijken laten wij ons nooit, maar dan ook nooit in", knikte Hasi vrijdag. "We zouden ook nooit viavia gaan, maar altijd eerst bij de club aankloppen."

Dat ze het eens bewijzen

Standard heeft echter een doel nodig, een tegenstander waarop ze zich kunnen viseren. En wie beter dan de leider in de competitie? Een extra motivatie voor spelers, staf en bestuur. "Ik begrijp het niet", zuchtte Hasi. "Ze hebben geen enkele reden om ons van die zaken te beschuldigen. En als ze andere dingen weten, moeten ze dat maar eens bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties