Interview Maes: "Namen geen risico door Overmeire te laten spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Maes: "Namen geen risico door Overmeire te laten spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren begint morgenavond aan de terugronde tegen Westerlo. De Waaslanders hebben momenteel met 19 op 24 voorlopig de beste thuisreputatie. Toch waarschuwt Peter Maes voor de komst van de Kempenzonen. Overmeire is er al zeker niet bij.

Sander De Graeve in Lokeren

"Tegen Westerlo hebben we altijd de nodige problemen om een resultaat te spelen, zowel uit als thuis", aldus de oefenmeester van Lokeren. Hij verwacht een gretig Westerlo. "Ze zullen hetgeen ze de laatste weken lieten liggen, willen inhalen." Toch legt hij de druk bij zijn Lokeren.

Ploegen uit subtop móeten wel winnen in eigen huis

"We moeten op ons elan doorgaan en we moeten die match gewoon winnen." Lokeren heeft een uitstekende thuisreputatie, maar toch is zijn team volgens Maes zelf geen echte thuisploeg. "We hebben op verplaatsing ook nog maar twee keer verloren. Alleen gaven al te vaak aan het eind nog punten weg."

Volgens Maes is die sterke reeks in eigen huis gewoon een noodzaak. "We halen thuis onze punten, maar dat is ook normaal. Ploegen uit de subtop moeten dat ook doen om te kunnen concurreren met de top." De coach van Lokeren moet wel puzzelen. Copa en Scholz zijn twijfelachtig. Kapitein Kilian Overmeire is zeker out.

Hij speelde met een inspuiting tegen Trabzonspor en blesseerde zich daar opnieuw. Toch vond Maes de keuze voor Overmeire verdedigbaar. "Een risico was het niet, het groen licht was er van de medische staf. Op de radiografie was niets te zien, maar het zat heel diep. Hij blesseerde zich op exact dezelfde manier, dus we moeten opletten dat we hem niet te vroeg brengen. Anders zijn we hem een maand kwijt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties