Reactie Kage solliciteert naar basisplaats: "Geraakt in mijn fierheid"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Kage solliciteert naar basisplaats: "Geraakt in mijn fierheid"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De match tussen Cercle Brugge en Racing Genk leek lang de kant van de Vereniging op te gaan, tot Hervé Kage het veld betrad. Het woelwater pakte uit met een geweldige dribbel en zette zijn maatje Mboyo op weg naar de 0-1 met een knappe voorzet.

Sander De Graeve in Brugge

  • Vindt Mboyo blindelings
  • Schrok dat hij niet mocht invallen bij blessure Cissé
  • Scoort elke invalbeurt punten
  • Wil zich bewijzen

Het was een geweldige dribbel waarmee Kage zijn actie opzette. Wegdraaien bij twee man én tegelijk iemand door de benen spelen. Faut le faire. "Ik kon maar één kant op en probeerde het op die manier." Niet toevallig was Mboyo, ook ex-Gent én ex-Charleroi de afwerker. "We vinden elkaar blindelings", gaf de lichtvoetige middenvelder aan.

Ook tegen KV Mechelen tekende hij voor een assist, maar hij verdween opnieuw naar de bank. "Ik onthoud dat ik twee assists op twee matchen gaf. Natuurlijk was ik teleurgesteld voor de match. Ik speelde goed de vorige match, maar je mag niet vergeten dat met Thomas Buffel de kapitein terugkeerde."

Eens ik die basisplaats heb zal ik ze niet afgeven

Opmerkelijk genoeg mocht Milinkovic invallen toen Cissé geblesseerd raakte. Ook Kage zelf dacht dat hij vroeger zou mogen inkomen. "Ik zag Cissé uitvallen en ik dacht dat het aan mij was. Ik begon dan ook een pak harder op te warmen. Toen hij voor hem koos, raakte me dat in mijn fierheid."

"Dat zorgt er wel voor dat ik nog harder ga werken. Het loopt nog niet zoals ik het wil, maar dat is niet erg. Er is veel concurrentie van echt goeie spelers en ik moet me tonen. Elke keer ik minuten krijg, scoor ik wel of geef ik een assist. Het zal niet blijven duren. Wanneer ik die plaats heb, zal ik ze niet afgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties