"Ryan is te klein om een naar een topclub te gaan"

Jeroen Evens
| 30 reacties
"Ryan is te klein om een naar een topclub te gaan"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Mathew Ryan bezorgde dankzij een knalprestatie Club Brugge een gelijkspel in Turijn, waardoor de Bruggelingen Europees zullen overwinteren in de Europa League. Stijn Stijnen (ex-keeper Club) en Filip De Wilde (ex-doelman Anderlecht) zien Ryan echter niet vertrekken naar een topclub.

Ryan keept een uitzonderlijke Europa League voor Club. De Australische nationale doelman kreeg in de groepsfase nog maar één doelpunt tegen (het gelijkspel thuis tegen Kopenhagen). In de media kreeg hij veel lof, maar Stijnen en De Wilde temperen de torenhoge ambities van de doelman.

"Door zijn gestalte zal hij nooit een topper worden op hoge ballen" (Stijn Stijnen)

In Het Nieuwsblad haalt Stijnen de mindere punten van de doelman aan. Zo zou hij té klein zijn om te heersen in de lucht. De Australische doelman gaat echter ook niet altijd vrijuit op afstandsschoten, volgens Stijnen: “Als hij in de fout gaat, is dat vaak op afstandsschoten. Op het WK was dat zo, maar ook recent tegen Gent ging hij in de mist op een schot van ver.”

Wanneer de 2 ex-doelmannen gevraagd wordt waar het plafond ligt voor Ryan, temperen ze de hoge ambities die opdoken in de media. “Ik zie hem naar ee topcompetitie gaan, maar niet naar een absolute topclub”, vertelt De Wilde. “Omdat hij te klein is. Als trainers van topclubs moeten kiezen tussen Ryan en een evenwaardige doelman van tien centimeter groter, kiezen ze voor die laatste.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties