"Gerrard zal niet meer elke wedstrijd spelen", zegt Rodgers

Jeroen Evens
| 0 reacties
"Gerrard zal niet meer elke wedstrijd spelen", zegt Rodgers
Foto: photonews

Liverpool won zaterdagmiddag met 1-0 van Stoke City, maar velen zullen de wedstrijd om een andere reden blijven herinneren. Steven Gerrard begon namelijk op de bank, net op de zestiende verjaardag van zijn Liverpooldebuut.

Liverpool verloor dit seizoen méér wedstrijden dan het won (6x verlies tegenover 5x winst, nvdr), en staat op een voorlopig teleurstellende elfde plaats. Om zijn eigen hachje te redden moest en zou Rodgers dringend een oplossing vinden: José Enrique en Coutinho kwamen tegen Stoke City in de plaats van Manquillo en… Steven Gerrard.

De geruchtenmolen draaide op volle toeren zoekende naar de reden waarom Rodgers hét boegbeeld van Liverpool niet liet starten. Al snel doken berichten op dat er een ruzie zou zijn ontstaan tussen de twee.

Zondag reageerde Gerrard zélf op de ontstane heisa. Hij postte onderstaande foto op Instagram, waarin hij al lachend te zien is met zijn coach. “Om de zaken even recht te zetten. De media schrijven dat wij ruzie hebben, maar dat is onzin. Fijne zondag, iedereen” voegde de Engelsman toe.

Brendan Rodgers had echter zijn redenen om Gerrard op de bank te zetten: “Gerrard is nu op een bepaald punt in zijn loopbaan dat hij niet meer elke wedstrijd voor ons kan spelen. Dan gebeurt het dat je af en toe op de bank zit”, liet de trainer optekenen na de wedstrijd.

“Ik bekijk wedstrijd per wedstrijd wat het beste is voor het team”, vervolgde hij.  
De 34-jarige Gerrard kwam tegen Stoke nog wel invallen. Een kwartier voor tijd kwam hij Lucas Leiva aflossen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties