Koksijde met vertrouwen: "Aparte bladzijde in de geschiedenis schrijven"

Koksijde met vertrouwen: "Aparte bladzijde in de geschiedenis schrijven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Coxyde staat in derde klasse soeverein op kop, nu wil het ook in de Beker van België stunten tegen Cercle Brugge. Een speciaal duel, want er zijn wel heel veel ex-Cerclespelers in de rangen van de derdeklasser.

Door Aernout Van Lindt

  • 9 spelers en 2 coaches met Cercleverleden
  • Vol vertrouwen na winst in topper
  • Dromen van stunt en kwartfinale tegen Oostende

"Negen spelers en twee trainers hebben een verleden bij Cercle Brugge", laat coach Hugo Vandenheede weten aan Voetbalkrant.com. Zelf speelde hij begin jaren '80 enkele jaren voor de Vereniging.

"Dus dat is inderdaad wel heel speciaal. We hadden dit weekend de topper tegen Deinze, dus konden we daardoor ook nog even de focus daarop leggen, maar sinds gisteren kijkt iedereen uit naar die bekermatch."

Spelers kunnen tonen wat ze kunnen tegen eersteklasser

Op revanche leven de spelers en trainer van Coxyde niet, "Maar het wordt misschien wel een moment voor sommige spelers om eens te tonen tot wat ze in staat zijn tegen een eersteklasser. We gaan er in ieder geval volledig voor en de ingesteldheid doet al veel in dit soort cupmatchen."

Een derdeklasser op bezoek bij een eersteklasser, dan moet niets? "Klopt, wij hebben vertrouwen getankt tegen Deinze en hebben niets te verliezen tegen Cercle. Zij net wel: als ze niet van ons winnen, dan is het echt crisis bij hen. Ze kunnen het zich niet veroorloven te verliezen."

Aparte bladzijde in de geschiedenis van de club

Coxyde ging van meet af aan voor Beker én competitie: "En zie, in december zitten we in beide competities op schema. We zijn diep gegaan dit weekend en onze spelers moeten ook morgenvoormiddag nog werken, maar dit wordt sowieso een aparte bladzijde in de geschiedenis van de club."

Temeer omdat ook de fans massaal zullen afkomen: "Er zijn al 20 bussen volledig volzet. Alles samen mikken we misschien wel op 1500 à 2000 toeschouwers die naar Brugge zullen afreizen: bijzonder!"

Kwartfinale tegen Oostende? Summum, maar realistisch blijven!

En wie weet dromen van een stunt? "Een kwartfinale heen en terug tegen Oostende? Dat zou het summum zijn ... de Westkust tegen de Oostkust. Maar daar moeten we nog niet over praten, want dan moeten we ons allebei plaatsen. Ook Oostende zou het wel eens heel lastig kunnen krijgen tegen Charleroi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties