Anderlecht-jongeren in vizier Europese topclubs, maar gezond verstand primeert

Anderlecht-jongeren in vizier Europese topclubs, maar gezond verstand primeert
Foto: © Photonews

De voorbije dagen kwam er uit de buitenlandse kranten heel wat belangstelling voor twee van de Anderlecht-jongeren aan het licht. Mile Svilar en Andy Kawaya zijn echter niet van plan het Astridpark te verlaten.

Bij Svilar is het duidelijk: vader Ratko weigert zijn zoon naar het buitenland te laten vertrekken vooraleer hij carrière gemaakt heeft bij de A-ploeg. "Daarbij, zijn moeder zou zich dood wenen", lacht Ratko. "Nee serieus, Mile heeft hier alles bij Anderlecht om hem juist te begeleiden. Er is een plan opgemaakt dat hem naar de A-ploeg moet loodsen. Als hij niet slaagt, hebben we nog tijd om andere opties te bekijken."

Svilar: carrièreplan bij Anderlecht uitgestippeld

Svilar wordt volgend jaar zestien en komt vanaf dan in aanmerking voor de grote jongens. De 15-jarige doelman speelt nu al elke wedstrijd in de Youth Champions League en doet dat met verve. Door zijn cruciale reddingen kwam hij ook in beeld bij de Engelse clubs, aangezien Arsenal in de reeks van Anderlecht zat.

"Maar mijn droom is om eerst door te breken bij Anderlecht. Ik ben jong en kan nergens anders beter zitten. Alles wordt voor mij geregeld en de omkadering is fantastisch", zei Mile nog een maand geleden. De kans om hem vroegtijdig te komen wegkapen, is dus bijzonder klein.

Kawaya: goed omringd en zelf niet van plan te vertrekken

En ook Andy Kawaya wordt gelinkt aan enkele Engelse clubs, maar ook in zijn geval zijn de ouders ervan overtuigd dat hij eerst moet slagen bij Anderlecht vooraleer een volgende stap te zetten. Er zit ook een flink hoofd op de schouders van de 18-jarige flankaanvaller en dat staat ook niet direct op een vertrek gericht.

Vader en moeder Kawaya zijn ervan overtuigd dat Anderlecht de juiste stap is naar een profcarrière en ze kennen de voorbeelden van jongens die te vroeg vertrokken heel goed. David Henen is bijvoorbeeld een goeie vriend van Kawaya, maar heeft heel wat moeite moeten doen om zijn weg te vinden naar Everton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties