Conte is vedette in eigen land: "Iedereen spreekt over mij"

Conte is vedette in eigen land: "Iedereen spreekt over mij"
Foto: © SC

Ibrahima Conte kreeg wat rust tegen RC Mechelen. Het was nodig ook, want de Guineeër speelde een massa wedstrijden sinds het begin van het seizoen, zowel voor Zulte Waregem, Anderlecht als de nationale ploeg. En straks komt daar nog de Africa Cup bij.

Johan Walckiers in Neerpede

"De rust deed me deugd", gaf Conte toe. "Ik had ook wat last en dus kwam het niet ongelegen. De laatste maanden ging het wat minder bij mij, maar dat kwam deels omdat ik met mijn hoofd bij mijn zieke vader (Conte's vader had een hartaanval, nvdr.) zat. Elke keer ik nieuws kreeg, had ik schrik dat er iets gebeurd was. Maar nu gaat het beter en heb ik geen excuses meer."

Ik wou naar Guinee, maar mijn ouders zeiden me te blijven

Door de situatie in Afrika bleef Conte ook in Anderlecht. "Ik wou gaan, maar mijn ouders zeiden me hier te blijven en me te concentreren op mijn werk. Hij had alle zorgen die hij nodig had. Of ik Nieuwjaar daar ga vieren? Eerlijk gezegd, zeggen Nieuwjaar en Kerstmis me niets als Moslim. Voor mij zijn het dagen zoals andere."

Toch blijft ook de schrik voor ebola meespelen. Maar in januari moet hij wel afreizen naar Afrika, want hij is één van de sterren van Guinee, dat zich plaatste voor de Afrika Cup. "Mijn status is wel veranderd sinds ik bij Anderlecht speel. Iedereen spreekt over mij en Kevin Constant van Trabzonspor. Wij zijn zowat de vedetten van het team."

Dubbel gevoel, want moet mijn club in de steek laten

Guinee rekent dus op zijn aanvallende middenvelder om goeie resultaten neer te zetten. "Maar ik reis toch af met een dubbel gevoel, want ik moet mijn club in de steek laten. Maar ik heb geen keuze. We willen ook zo ver mogelijk geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties