Stijlbreuk bij Manchester United: waar is de tijd van Ferguson heen?

Stijlbreuk bij Manchester United: waar is de tijd van Ferguson heen?
Foto: © photonews

Louis van Gaal is boos om de bedragen die genoemd worden die hij zou mogen besteden aan transfers. 250 miljoen euro? Dat zijn walgelijke bedragen, klinkt het bij de Nederlander. En hij heeft ze nooit in de mond genomen. Maar toch: United maakt een stijlbreuk. Was het vroeger beter?

  • Rooney, Ronaldo, Keane, Cantona en Schmeichel samen goedkoper dan Di Maria
  • Stijlbreuk door Amerikaanse eigenaars
  • Fans niet onverdeeld gelukkig

Louis Van Gaal zou deze zomer opnieuw mogen beschikken over een fenomenaal hoog transferbudget van 250 miljoen euro. Van Gaal zou de spilfiguur zijn in een rush naar vernieuwing van de (Amerikaanse) eigenaars.

De namen die genoemd worden? Wow! Godin, Hummels, Robben, ... En in de vorige mercato werden met Rojo, Di Maria, Shaw, Herrera en Blind al heel wat euro's over de brug gegooid. En dan is er nog de 'huur' van Falcao.

En hoe was het vroeger?

Sir Alex Ferguson zwaaide een kwarteeuw de plak in Manchester. In 'zijn tijd' werden vaak een of twee toppers gekocht per mercato, aangevuld met doorstroming uit de eigen jeugd.

Spelers waarvoor meer dan 25 miljoen euro werd uitgegeven zijn op 1 hand te tellen: Rio Ferdinand, Wayne Rooney en Berbatov. De aankoopprijs voor Schmeichel, Cantona, Rooney, Solksjaer, Keane en Cristiano Ronaldo samen is lager dan die voor Di Maria in de vorige mercato. 

Het moge duidelijk zijn: er is een nieuwe visie bij United. Er kan gediscussieerd worden over het al dan niet lekken van cijfers die kloppen, niet kloppen of overdreven zijn. Maar de supporters zijn het er in ieder geval niet onverdeeld mee eens welke weg Man U uitgaat. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties