Klopp verwacht herboren paars-wit: "Anderlecht kan hier een superprestatie neerzetten"

Klopp verwacht herboren paars-wit: "Anderlecht kan hier een superprestatie neerzetten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Dortmund ontvangt morgen RSC Anderlecht op de laatste speeldag van de groepsfase in de Champions League. De Duitsers zijn niet van plan om paars-wit een galawedstrijd te gunnen. "We schatten die eerste plaats heel hoog in", klinkt het bij Jürgen Klopp en Marcel Schmelzer.

Cédric De Volder in Dortmund

  • Borussia Dortmund gaat vol voor de eerste plaats
  • Jürgen Klopp looft talent RSC Anderlecht

Borussia Dortmund voetbalt in de Bundesliga dan wel tegen zichzelf, maar raasde op het Kampioenenbal als een Schnellzug door de groepsfase. Voor RSC Anderlecht staat er morgen in het Signal Iduna Park dan wel niets meer op het spel, maar Gelb und Schwarz wil de eerste plaats verdedigen.

"We wonnen afgelopen weekend nog van TSG 1899 Hoffenheim en willen dat morgen ook doen", klinkt het bij Marcel Schmelzer en Jürgen Klopp in koor. "Bovendien is die eerste plaats enorm belangrijk met het oog op de volgende ronde. Het is altijd goed om de absolute topclubs te ontlopen. Maar dat is niet alles. We willen voortbouwen op het spel van de voorbije weken."

Klopp over nederlaag bij RMP: "Het talent van Anderlecht zal op één wedstrijd wel niet verdwenen zijn"

Maar ook Anderlecht heeft na de wanprestatie op Le Canonnier het één en ander recht te zetten. "Anderlecht heeft helemaal niets te verliezen", aldus de goedlachse oefenmeester. "De Brusselaars beschikken over een pak talent en kunnen zonder druk voetballen. En net daarom zou Anderlecht wel eens voor een superprestatie kunnen zorgen."

"Het talent zal bij Anderlecht op één wedstrijd niet verdwenen zijn", besluit Klopp. "Ik blijf trouwens herhalen dat we het in Brussel helemaal niet zo gemakkelijk hadden. We hadden het geluk om op de juiste momenten te scoren, maar Anderlecht maakte het ons bij momenten heel moeilijk. Maar we gaan natuurlijk van onze eigen kracht uit. Die eerste plaats is van enorm groot belang voor Dortmund."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties