Twitter maakt Bossut af met klassieker: 'Kijk omhoog Sammy'

Twitter maakt Bossut af met klassieker: 'Kijk omhoog Sammy'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het eerste tegendoelpunt van Zulte Waregem tegen Club Brugge gisteren deed twitter exploderen. De blunder van Sammy Bossut deed velen teruggrijpen naar een hit van Ramses Shaffy uit 1966: "Kijk omhoog, Sammy!"

Het moet gezegd: tekstueel zitten er heel wat gelijklopende stukken tussen het nummer van Ramses Shaffy (Sammy) en de gelijknamige doelman van Essevee gisteren.

Lyrics liegen er niet om

'Waarom loop je zo gebogen, Sammy met je ogen? Sammy op de vlucht ... hoog Sammy, kijk omhoog Sammy want daar is de blauwe lucht', lijkt rechtstreeks weggelopen uit de match van gisteren.

'Sammy loop niet zo verlegen, Sammy door de regen', zou dan ook nog eens een subtiele verwijzing kunnen zijn naar de plotse regenval vlak voorafgaand aan het doelpunt. 'Dag, Sammy ... domme domme Sammy, kijkt niet om zich heen' maakt het dan helemaal af.

En dat was dan ook reden genoeg voor diverse twitteraars om de link te leggen met de prachtsingle van Ramses Shaffy, uit 1966 toch ook alweer.

'Sammy wil met niemand praten', aldus nog Ramses Shaffy. Maar dat wel - Bossut zelf was namelijk eerlijk in zijn reactie: "Dit was gewoon een inschattingsfout van mij. Een individuele fout", nam de goalie zijn verantwoordelijkheid op. Sportief gebaar van de 'hoge toren van Essevee.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties