MPH gefrustreerd over volle lappenmand: "Vingers kruisen dat er niet nog iemand geblesseerd geraakt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
MPH gefrustreerd over volle lappenmand: "Vingers kruisen dat er niet nog iemand geblesseerd geraakt"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme moet opnieuw aan het puzzelen. De oefenmeester van Club Brugge moet de groepswinst afdwingen in de Europa League met slechts drie fitte verdedigers. "Ik kruis mijn vingers dat er niet nog iemand geblesseerd geraakt."

Cédric De Volder in Brugge

  • Storm moet opnieuw depanneren op rechts
  • Meunier en Bolingoli dicht bij terugkeer
  • De Bock nog een tijdje buiten strijd

Michel Preud'homme heeft morgen amper opties. Brandon Mechele, Davy De fauw en Oscar Duarte moeten spelen tegen het illustere Helsingin Jalkapalloklubi, kortweg HJK. Met andere woorden: Nikola Storm zal morgen wederom moeten depanneren op de rechtsbackpositie.

"Thomas Meunier sloot vandaag aan op het veld en heeft enkele lichte oefeningen gedaan", legt Michel Preud'homme uit. "Maar het is natuurlijk afwachten wat de reactie de komende dagen zal zijn, hé. Ook Boli Bolingoli is stilaan opnieuw fit, maar hij was natuurlijk lange tijd uit en zal met een fysieke achterstand kampen."

Ik kan momenteel minder hard schreeuwen op mijn spelers

De overvolle lappenmand blijft een frustrerende situatie. "Er zijn sowieso enkele spelers die op een vreemde positie moeten voetballen. Dat gaat niet alleen ten koste van de automatismen. De spelers weten perfect wat ze moeten doen, maar het blijft natuurlijk een ander perspectief. Ik kruis mijn vingers dat er niet nog iemand geblesseerd geraakt."

"In het voetbal moet je nu eenmaal rekening houden met dergelijke omstandigheden", besluit Preud'homme. "Bijna elke dag moet ik mijn training aanpassen omdat er iemand ziek is of omdat er iemand een pijntje heeft. Zelfs de trainer heeft het momenteel zitten. Maar dat is een voordeel voor de spelers. Ik kan minder hard schreeuwen op hen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties