"McLeish kwam in moeilijke omstandigheden met conflictsituaties"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
"McLeish kwam in moeilijke omstandigheden met conflictsituaties"
Foto: © photonews

Voor Thomas Buffel wordt de wedstrijd tegen Kortrijk toch een beetje speciaal. De coach van de tegenstrever was immers tegen zijn voormalige kamergenoot bij de Rode Duivels.

Robby Morren in Genk

  • Lof voor Yves Vanderhaeghe
  • Lof voor de aanpak van McLeish
  • Vijfde plaats is juiste weergave

"Ik ken Vanderhaeghe goed, hij was mijn kamergenoot destijds bij de nationale ploeg. Hij is een voetbaldier en hij slaagt erin om toch net dat tikkeltje meer uit zijn spelers te halen."

"Ik denk dat er heel weinig mensen zijn die een slecht woord over Vanderhaeghe kunnen zeggen. Hij kende een moeilijke start in het begin van het seizoen, maar toont nu dat hij veel kwaliteiten heeft als trainer."

In België is elke wedstrijd moeilijk voor elke ploeg   

Ook over de coach is Buffel vol lof. "Ik vind dat McLeish het goed aangepakt heeft. Hij is gekomen in moeilijke omstandigheden met conflictsituaties. De sfeer hangt samen met de resultaten en we hebben enkele hele moeilijke maanden gekend. Hij heeft gezalfd wanneer dat kon en de spelers vertrouwen gegeven."

Genk kan een goede zaak doen in het klassement met een overwinning tegen Kortrijk, maar dat wordt allesbehalve eenvoudig, beseft ook Buffel.

"Tegenwoordig is elke wedstrijd moeilijk voor elke ploeg in België." Of dat betekent dat het niveau in de Jupiler Pro League daalt? "Dat vind ik niet. Spelers uit onze competitie die naar het buitenland gaan, doen het daar toch heel vaak goed. Bij ons zijn matchen vaak gesloten en een fysieke strijd."

Combinatiespel

Genk telde de afgelopen weken heel wat jongeren in de basis en dus moet er nog vooruitgang worden geboekt. "We moeten nog groeien in ons combinatiespel. Een aantal matchen hebben we getoond dat het lukt, maar er zit nog te weinig constante in onze combinaties."

Genk staat momenteel gedeeld 5de met Lokeren, een juiste weergave volgens Buffel. "In het begin van het seizoen hebben we vaak gelijkgespeeld terwijl we soms meer verdienden. De laatste weken speelden we wat minder, maar pakten we toch punten. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties