Voormalig Rode Duivel geeft raad: "Origi moet misschien eens een keuze maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Voormalig Rode Duivel geeft raad: "Origi moet misschien eens een keuze maken"
Foto: © Photonews

Divock Origi maakt momenteel kennis met een dipje. De 19-jarige Rode Duivel miste gisteren nog een strafschop, staat al elf wedstrijd droog en kreeg zelfs een fluitconcert over zich heen van de eigen fans. Erwin Vandenbergh heeft alvast gouden raad voor de aanvaller.

Door Cédric De Volder

"Iedere aanvaller maakt in zijn carrière zo'n periode door", valt Erwin Vandenbergh met de deur in huis. "Enkel de absolute wereldtoppers ontsnappen er misschien nog aan. Zelf herinner ik me een periode bij Lierse SK waar mijn kanon ook eventjes zweeg."

De voormalige Rode Duivel is dus dé aangewezen persoon om Divock Origi raad te geven. "Mijn toenmalige coach (Ernst Künnecke, nvdr.) heeft me destijds apart genomen en ik zal zijn woorden nooit vergeten. 'Erwin, speel zonder druk. Doe het rustig, simpel en probeer het spel niet extra naar je toe trekken.'"

Transfer naar Liverpool? Ik hoor spelers altijd graag zeggen dat ze er niet mee bezig zijn. Maar het zal wel een samenloop van alles zijn

"Ik maakte het gelukkig nooit mee dat mijn eigen fans me uitfloten", gaat Vandenbergh verder. "Maar misschien moet Divock eens een keuze maken. Hij is meer de man van de actie, maar maakt ook gemakkelijk een doelpuntje. Ik merk echter op dat hij graag en veel naar de flank trekt. Dan is er niemand meer voor doel, hé."

"Divock kan zich dus toeleggen op het maken van doelpunten, maar dan blijft hij beter centraal", besluit de voormalige aanvaller van onder meer RSC Anderlecht en Lille OSC. "Of ook de transfersoap met Liverpool in zijn achterhoofd zit? Ik hoor het spelers altijd graag zeggen dat ze daar niet mee bezig zijn. (lacht) Maar het zal wel een samenloop van alles zijn, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties