Overzicht Engeland: kopper Hazard gidst de Blues, Kompany valt weer uit

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Overzicht Engeland: kopper Hazard gidst de Blues, Kompany valt weer uit
Foto: © SC

In de Premier League waren nummers 1 en 2 tegelijk aan zet. Zowel Chelsea als Manchester City maakten op hun 16e matchdag geen fout.

Chelsea – Hull City 2 - 0

Als koploper Chelsea thuis speelt, mag de tegenstander zich al zeker aan een doelpunt van Eden Hazard verwachten. Ook nu - voor de vijfde PL-thuismatch op rij - scoorde de Rode Duivel. Op een perfecte voorzet kopte onze landgenoot de 1-0 binnen. (lees meer)

De rest van de eerste helft was een mager beestje en nauwelijks het vermelden waard. Het spelpeil ging ook na rust niet bijster de hoogte in, en al snel moest Hull met een mannetje minder verder na rood voor Huddlestone. Costa profiteerde optimaal en verdubbelde met zijn twaalfde seizoenstreffer de score.

Leicester City – Manchester City 0 - 1

Manchester City had op bezoek bij rode lantaarn Leicester City geen overschot. Frank Lampard onderscheidde zich weer met een belangrijke goal.

Aan de score veranderde na rust niets meer. De Citizens zagen in het slotkwartier weerom aanvoerder Kompany uitvallen met een hamstringletsel. (lees meer)

Burnley – Southampton 1 - 0

Southampton is de ploeg in verval op dit moment. Na een 0 op 9 in een moeilijk programma, verloren Alderweireld en co nu bij voorlaatste in de stand Burnley.

West Brom – Aston Villa 1 - 0

Ook Christian Benteke kende geen succesvolle namiddag. De Villans kwamen de rode kaart voor Richardson nooit te boven en verloren na een treffer van Gardner.

Overige duels

Crystal Palace – Stoke City 1 - 1
Sunderland – West Ham United 1 - 1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties