"Belgische clubs mogen dromen, maar EL-winst is misschien te hoog gegrepen"

"Belgische clubs mogen dromen, maar EL-winst is misschien te hoog gegrepen"
Foto: © SC

RSC Anderlecht en Club Brugge kennen hun tegenstander in de zestiende finales van de Europa League. Club mag tevreden zijn met Aalbork BK, maar volgens Jan Ceulemans hadden ook de hoofdstedelingen het erger kunnen treffen. "Ik zie niet in waarom ze beiden niet kunnen doorgaan."

Door Cédric De Volder

Club Brugge treft met Aalborg BK een club die het dit seizoen nog minder goed doet dan FC Kopenhagen en Brøndby IF, die twee andere Deense teams die blauw-zwart dit seizoen zonder al te veel problemen over de knie heeft gelegd.

"Op papier mag Club geen problemen hebben met Aalborg", vertelt Jan Ceulemans in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik denk dat iedereen tevreden is op Olympia. Het is een haalbare kaart én het is niet al te ver."

Dat laatste is geen optie voor RSC Anderlecht. De landskampioen moet niet alleen naar Moskou reizen, maar mag zich ook wapenen een kwik dat ver onder nul zal staan. "En toch vind ik dat ook Anderlecht niet mag klagen. Het kon een pak erger, hé."

"Dinamo Moskou is een lastige opdracht", vervolgt Ceulemans. "Maar ik zie geen problemen als Anderlecht het niveau van in de Champions League kan halen. De verplaatsing en de temperaturen? Er is een heen- en een terugwedstrijd, hé."

Europa League-finale is...

De paars-witte bestuurskamer droomde de voorbije dagen al van een finale in de Europa League. "Een kleine club kan ook de finale van de Beker van België halen", besluit Sterke Jan. "Dus er mag zeker gedroomd worden. Maar ik vrees dat de Europa League winnen nog iets te hoog gegrepen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties