Oostende-spelers met enige spijt: "We toonden te veel respect"

Oostende-spelers met enige spijt: "We toonden te veel respect"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oostende gaf Anderlecht zo goed als een rode loper richting winst. Door ver terug te zakken en niet hun eigen spel te spelen in de eerste helft en de vroege goal was het makkelijk voor de Brusselaars.

Johan Walckiers in Anderlecht

Niels Coussement kon bij zijn eerste basisplaat meteen Frank Acheampong opvangen. Geen leuke taak voor een jongeling. "Ik ben zelf van nature redelijk snel, maar je voelt toch dat hij nog dat tikkeltje sneller gaat. In de eerste helft ging het moeilijk, maar in de tweede beter", aldus Coussement.

Maar ook hij zag dat er veel te ver werd teruggezakt. "We wilden compact en in blok spelen, maar Anderlecht drukte ons gewoon weg. Dat is hun verdienste. In de tweede helft ging het beter, maar toen was het kalf al verdronken."

Twee keer iemand volledig vrij gelaten

Michiel Jonckheere was kritischer. "We hebben te veel respect getoond. Maar ik ben wel blij met de reactie die we lieten zien in de tweede helft. Maar we laten twee keer te makkelijk en op dezelfde manier scoren. Twee keer stond er iemand volledig vrij om binnen te tikken. En dan loop je achter de feiten aan."

Fernando Canesin kreeg een applausvervanging van het Anderlechtse publiek, maar kon ook zijn stempel niet drukken. "De laatste pass was niet goed bij ons. En het blijft Anderlecht. Ze toonden zich heel efficiënt. We werden gewoon achteruit geduwd. Dat applaus? Ja, ik heb altijd een goeie relatie gehad met de fans. Dit is mijn thuis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties